anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupno telefonu "nowego" - blokada imei po 4 miesiącach

MAMY ROZWIĄZANIE!
xKamilxx
#9 Pomysłodawca#

Witam,

kupiłem w grudnia 2022r telefon opisany jako nowy bez blokad. Po 4 miesiącach został zablokowany numer IMEI przez Orange (brak spłaty rat).

Kilkukrotnie próbowałem się skontaktować ze sprzedawcą zero odzewu. Dodam tylko, że na sms z innego numeru o inną aukcje na Allegro Lokalnie odpisał.

W piątek (21.04) wystartowała dyskusja, dziś minęło 24h robocze i sprzedający nie wypowiedział się - interweniowało Allegro.

Jutro chcę zgłosić sprawę na Policję o oszustwo czy lepiej poczekać na to co Allegro zaproponuje?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23
Client:70847925
#7 Wielbiciel#

Ale co ty chcesz zgłaszać na policję? Telefon został sprzedany jako sprawny. Pamiętaj że zgłaszając sprawę na policję kręcisz bata samego na siebie, bo ty nie sprawdziłeś czy nie ma rat, ale również dobrze sprzedający mógł cię przez telefon poinformować. Więc jeśli wiedziałeś że ma raty, no to sorry ale to twój problem. 

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Client:70847925 za odkopanie tak starego wątku należy Ci się order złotego kilofa. 

oznacz moderatorów
Client:70847925
#7 Wielbiciel#

Haha gdzieś przypadkiem dziś właśnie trafiłam na to 😂

oznacz moderatorów
xKamilxx
#9 Pomysłodawca#

A tu Cię zdziwię, Allegro aby móc cokolwiek zadziałać z Allegro protect wymagało zgłoszenia na policję, policja zgłoszenie wzięła, poszło do prokuratury, generalnie sprzedający miał kilka urządzeń wziętych na raty i się już nim tam dalej zajęli. Sytuacja dużo mnie nauczyła więc jestem mądrzejszy 🙂 najważniejsza nauka, sprawdzać telefon gdzie się da lub kupować w sieciówkach lub u operatorów 😄

oznacz moderatorów