anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupon i zakupy

Graczu59
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,

Sytuacja wygląda tak. Dostałem kupon na rabat 25 zł przy zakupach powyżej 200 zł. I teraz zamówiłem produkty które miały przyjść w 3 paczkach. Doszła jedna a dwóch pozostałych paczki nie miały statusu do obioru tylko miały status wydana do doręczenia i zaraz po niej zwrot do nadawcy. Jakby kurier miał paczkę i nie włożył jej do automatu dhl i paczka wróciła do nadawcy. I co teraz? Nadawca nie chce wysłać ponownie paczek, bo mówi że paczki zostały wysłane i że mam płacić jeżeli chcę aby paczki ponownie zostały wysłane. Co teraz powinno się stać?

Taki status mają paczki które do mnie nie dotarły:

2 sty 2026, 07:48
Przesyłka została wydana do doręczenia
3 sty 2026, 13:07
Przesyłka została zwrócona do nadawcy

Taki status ma paczka, którą byłem w stanie odebrać:
31 gru 2025, 08:09
Przesyłka została wydana do doręczenia
31 gru 2025, 12:36
Przesyłka oczekuje na odbiór
31 gru 2025, 17:38
Przesyłka została doręczona

Od początku był problem z tymi dwoma nieodebranymi paczkami. Najpierw były opóźnione potem pojawił się taki status jak wyżej, ale nie było podanego kodu odbioru. Czy mam prawo domagać się od sprzedawcy ponownego wysłania paczek? Czy jeżeli doszła do mnie paczka za część tej kwoty, ale poniżej 200 zł to co z kuponem? Czy przepada?
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Graczu59 

Podaj proszę numer zamówienia lub przesyłki.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Graczu59
#9 Pomysłodawca

Numer zamówienia

9aa158a0-e4ee-11f0-b345-03a50e468a60

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@Graczu59 Obie przesyłki zostały wydane do doręczenia dzisiaj o 6:23. Czy możesz doprecyzować, gdzie otrzymałaś od doradcy informację o nieprawidłowym adresie? Nie widzę na Twoim koncie próby kontaktu z nami. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Graczu59
#9 Pomysłodawca

Nie otrzymałem żadnej informacji od doradcy o nieprawidłowym adresie. Paczki miały zostać dostarczone do automatu dhl i na trzy paczki do odbioru trafiła jedna. A te dwie w ogóle nie były do odbioru. Widnieje to w statusach obu paczek. Tqk jak napisałem tylko jedna miała status do odbioru. A te dwie miały status wydane do doręczenia ale nigdy do mnie nie trafiły.

I to było 31 grudnia i 3 stycznia, a nie dzisiaj.

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Graczu59 Bardzo Cię przepraszam, źle spojrzałam. Widzę, że obie przesyłki otrzymały status ponadgabarytowych i dlatego zostały zwrócone do nadawcy. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Graczu59
#9 Pomysłodawca

To dziwne proszę Pani bo jedna paczka wlaśnie taka duża doszła.

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Graczu59 Konsultuję to z odpowiednim zespołem. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Graczu59
#9 Pomysłodawca

Temat do zamknięcia. Dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów