Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, wczoraj dokonałm zakupu jednego opakownia soczewek kontaktowych. Robiłem to pierwszy raz i nie miałem zielonego pojęcia, że trzeba kupić 2 opakowania w sytuacji, gdy kaŻde oko ma inną wadę. Sprzedający dopiero dzisiaj zadał mi pytanie co z drugim okiem. Oczywiście trochę zmieszany i zawstydzony natychmiast chciałem domówić 2 opakowanie w ramach tej samej transakcji, ale okazało się, że pomimo że pierwsza paczka jest spakowana i nie została do mnie jescze nadana muszę zapłacić 2-gi raz koszt transportu. Sprzedający przy tym powołał się na Regulamin Allegro dla sprzedających. Piszę bo nie wierzę, że taki zapis istnieje w tym regulamine, bo to przecież jawne naciąganie klienta. Proszę sobie wyobrazić, że zamawiam pizzę, po jakimś czasie się reflektuję i domawiam jeszcze jedną, a tu jestem poproszony o 2 krotne pokrycie kosztów dowozu, bo nie zamówiłem 2 od razu tylko na 2 razy. Bedę zobowiązany za oświecenie w tej materii. Czy to było nieetycne zachowanie sprzedajcego, czy faktycznie sprzedający muszą dostosowywać się do takich zapisów regulaminu Allegro? Pozdrawiam jacek Wojtowicz (BIDA68) 🙂
@BIDA68 jak sprzedający jest takim gamoniem to anuluj ten zakup (albo odstąp od umowy) i kup albo u kogoś innego, albo za chwilę dokonaj zakupu u niego, ale już z taką ilością jaka Cię interesuje. Wówczas zapłacisz 1 koszt. Najlepiej towary wrzucać sobie do koszyka i później płacić.
Jedyne wytłumaczenie zachowania tego sprzedawcy to dropshipping, czyli nie ma kompletnie żadnego towaru na stanie, a każde zamówienie realizuje bezpośrednio w firmie zewnętrznej. Wtedy faktycznie może to być dla niego problematyczne.
Nie spotkałem się aby w regulaminie Allegro był jakiś zapis, na który on się powołuje. Dla mnie to po prostu ściema.
Zrób jednak jak napisałem na początku i będziesz miał spokój 🙂
Dziękuję, tak zrobiłem, zamówiłem u innego sprzedawcy, oplaciłem itp. Tak myślałem, ze to jakaś ściema z tym regulaminem jest 😉
@BIDA68 Nie ma w Regulaminie Allegro zapisów zakazujących łączenia przesyłek, ale jeśli chcesz otrzymać kolejną przesyłkę, to będziesz musiał za nią zapłacić.
Jeśli masz aktywną usługę Smart, a sprzedawca oferuje przesyłki w ramach Smarta, to wybierz ten rodzaj usługi. A jeśli kwota Twoich zakupów nie wystarczy do aktywowania usługi, to dobierz coś jeszcze z oferty sprzedawcy. Potem będziesz mógł zwrócić "nadwyżkę" za darmo, a sprzedawca zwróci Ci koszt niewykorzystanego towaru.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
Nie nie bede musiał. Anulowałem to zamówienie i dokonałem zakupu 2 opakowań u innego sprzedawcy.. lekko, łatwo, przyjemnie i bez sciemniania. Osobiście uważam, że obsługa klienta i szybka reakcja na jego potrzeby jest kluczem do sukcesu w handlu nie tylko tradycyjnym, ale i internetowym. To moje pieniądze i ja decyduje u kogo je wydam... Taka zapomniana prawda o handlu!?
@BIDA68 Dokładnie! Jeśli sprzedawca piętrzy przeszkody, to tym gorzej dla niego. Zarobi ktoś inny.
@Client:79179573 Daruj sobie takie rady... Dobieranie produktów byleby mieć smarta, a potem zwracanie przedmiotów, to zwykłe Januszowanie i plaga wśród kupujących...
@Janirka Dej spokój, on tylko udowadnia jak niewinnymi istotami są przeciętni kupujący narzekający na tych wszystkiemu winnych sprzedających😉
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere napisał: "Dej..."
"Dej, mam horom curke"
PS: "Olaboga! Zbanowali mnie! A przecież ja jestem jak ten diament rzucony przed wieprze. Odchodzę!": https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/ja-te%C5%BC-witam-po-ma%C5%82ym-banie/m-p...
@Janirka Usuń Smart! ze swoich ofert. Pokaż tym wstrętnym januszom, kto tu rządzi!
@Client:79179573 Kup u chińczyków kilka produktów, wystaw je na Allegro, wciel się w sprzedawcę i dopiero wtedy się wypowiadaj 😉 Bo tu nie chodzi o pokaz sił, a o zwykłą przyzwoitość...
A po co, bo nie rozumiem? Jesli sprzedający ma problem, to niech sobie kupi kosę i idzie zboże, czy żyto kosić, bo do sprzedaży nie bardzo się nadaje! Ludzie to kupujący ostatecznie dycydują u kogo i ile pieniędzy wydadzą, a nie odwronie. A zasłanianie się jakimś nieistniejącym regulaminem, to brak zwykłej odwagi cywilnej, nie mówiąc już o tym, że tacy sprzedający traktują nas jak pelikany, co to wszystko łykają... Ja nie mam na to zgody!
@Janirka Czego dzisiaj się nauczyliśmy? Że godność niektórych januszy zakupów, tak ochoczo strofujących sprzedawców, jest warta jedyne 8,99 (koszt paczkomatu, albo smarta na miesiąc), bo reszta jest za darmo😉
@Knowhere Czyli tylko tyle albo aż tyle. Gadane bawi i uczy 😉 Czas wracać na jarmark. Tam nasze miejsce! 😉
Nie bardzo rozumiem, czemu cynicznie mnie atakujesz, ale ręczę ci, że gdyby to było face to face, nie byłbyś tak odważny. Poniekąd Cie rozumiem, nie bedę się rozpisywał, co sobie w ten sposób rekompensujesz, ale podziwiam cię za odwagę, bo nie każdy ją ma chowając ie za moitorem lub ekranem smartfona... Kazdy ma prawo do swojego zdania, a co do kwestii kosztów, to chodziło o 179 zł., ale nie wymagajmy od wszystkich ogólnych zdolności kojarzenia faktów i czytania ze zrozumieniem, wystarczy, że wiedzą jak sie pisze "Janusz". Brawo Ty!?
@BIDA68 Już wyjaśniam - nie rozmawiamy o Tobie;) Pod Twoim wątkiem, ale nie o Tobie. Wczytaj się dokładnie w posty, to załapiesz o kim mowa (nie będę wymieniał z nicka, bo znowu się uaktywni i zacznie ujadać).
PS "ale ręczę ci, że gdyby to było face to face, nie byłbyś tak odważny" - byłbym byłbym, bo nigdy nie piszę w Sieci czegoś, czego nie byłbym w stanie powiedzieć komuś f2f.
Co nie zmienia faktu, że nic do Ciebie nie mam, bo wymiana postów pomiędzy mną, a @Janirka nie dotyczyła Ciebie.
Ok, szacun, mój błąd sorka, ale gdyby coś, to na mnie też mozna w tej materii liczyć, jesli wiesz co mam na mysli 😉
@BIDA68 No problemo, nie gniewam się, bo wiem jak to drzewko wątków tu wygląda - nie wiadomo kto komu i na co odpisuje.
@Knowhere Znowu prawisz o godności, załgany hipokryto? Co ty możesz o niej wiedzieć, Panie "odchodzę z forum i nie wracam"? -> https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/ja-te%C5%BC-witam-po-ma%C5%82ym-banie/m-p...