anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący zreflektował się i chce domówić jeszcze 1 szt. kupowanego przedmiotu

BIDA68
#3 Debiutant

Witam, wczoraj dokonałm zakupu jednego opakownia soczewek kontaktowych. Robiłem to pierwszy raz i nie miałem zielonego pojęcia, że trzeba kupić 2 opakowania w sytuacji, gdy kaŻde oko ma inną wadę. Sprzedający dopiero dzisiaj zadał mi pytanie co z drugim okiem. Oczywiście trochę zmieszany i zawstydzony natychmiast chciałem domówić 2 opakowanie w ramach tej samej transakcji, ale okazało się, że pomimo że pierwsza paczka jest spakowana i nie została do mnie jescze nadana muszę zapłacić 2-gi raz koszt transportu. Sprzedający przy tym powołał się na Regulamin Allegro dla sprzedających. Piszę bo nie wierzę, że taki zapis istnieje w tym regulamine, bo to przecież jawne naciąganie klienta. Proszę sobie wyobrazić, że zamawiam pizzę, po jakimś czasie się reflektuję i domawiam jeszcze jedną, a tu jestem poproszony o 2 krotne pokrycie kosztów dowozu, bo nie zamówiłem 2 od razu tylko na 2 razy. Bedę zobowiązany za oświecenie w tej materii. Czy to było nieetycne zachowanie sprzedajcego, czy faktycznie sprzedający muszą dostosowywać się do takich zapisów regulaminu Allegro? Pozdrawiam jacek Wojtowicz (BIDA68) 🙂 

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

były forumowicz
Nie dotyczy

@BIDA68 jak sprzedający jest takim gamoniem to anuluj ten zakup (albo odstąp od umowy) i kup albo u kogoś innego, albo za chwilę dokonaj zakupu u niego, ale już z taką ilością jaka Cię interesuje. Wówczas zapłacisz 1 koszt. Najlepiej towary wrzucać sobie do koszyka i później płacić.

Jedyne wytłumaczenie zachowania tego sprzedawcy to dropshipping, czyli nie ma kompletnie żadnego towaru na stanie, a każde zamówienie realizuje bezpośrednio w firmie zewnętrznej. Wtedy faktycznie może to być dla niego problematyczne.

Nie spotkałem się aby w regulaminie Allegro był jakiś zapis, na który on się powołuje. Dla mnie to po prostu ściema.

Zrób jednak jak napisałem na początku i będziesz miał spokój 🙂

oznacz moderatorów

BIDA68
#3 Debiutant

Dziękuję, tak zrobiłem, zamówiłem u innego sprzedawcy, oplaciłem itp. Tak myślałem, ze to jakaś ściema z tym regulaminem jest 😉

oznacz moderatorów

Client:79179573
#16 Inspirator

@BIDA68 Nie ma w Regulaminie Allegro zapisów zakazujących łączenia przesyłek, ale jeśli chcesz otrzymać kolejną przesyłkę, to będziesz musiał za nią zapłacić.

Jeśli masz aktywną usługę Smart, a sprzedawca oferuje przesyłki w ramach Smarta, to wybierz ten rodzaj usługi. A jeśli kwota Twoich zakupów nie wystarczy do aktywowania usługi, to dobierz coś jeszcze z oferty sprzedawcy. Potem będziesz mógł zwrócić "nadwyżkę" za darmo, a sprzedawca zwróci Ci koszt niewykorzystanego towaru.

Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!

oznacz moderatorów

BIDA68
#3 Debiutant

Nie nie bede musiał. Anulowałem to zamówienie i dokonałem zakupu 2 opakowań u innego sprzedawcy.. lekko, łatwo, przyjemnie i bez sciemniania. Osobiście uważam, że obsługa klienta i szybka reakcja na jego potrzeby jest kluczem do sukcesu w handlu nie tylko tradycyjnym, ale i internetowym. To moje pieniądze i ja decyduje u kogo je wydam... Taka zapomniana prawda o handlu!?

oznacz moderatorów

#16 Inspirator

@BIDA68 Dokładnie! Jeśli sprzedawca piętrzy przeszkody, to tym gorzej dla niego. Zarobi ktoś inny.

oznacz moderatorów

Janirka
#12 Orędownik

@Client:79179573 Daruj sobie takie rady... Dobieranie produktów byleby mieć smarta, a potem zwracanie przedmiotów, to zwykłe Januszowanie i plaga wśród kupujących... 

_______
Kamila
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Janirka Dej spokój, on tylko udowadnia jak niewinnymi istotami są przeciętni kupujący narzekający na tych wszystkiemu winnych sprzedających😉

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

#16 Inspirator

@Knowhere napisał: "Dej..."

"Dej, mam horom curke"

PS: "Olaboga! Zbanowali mnie! A przecież ja jestem jak ten diament rzucony przed wieprze. Odchodzę!": https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/ja-te%C5%BC-witam-po-ma%C5%82ym-banie/m-p...

oznacz moderatorów

#16 Inspirator

@Janirka Usuń Smart! ze swoich ofert. Pokaż tym wstrętnym januszom, kto tu rządzi!

oznacz moderatorów

Janirka
#12 Orędownik

@Client:79179573 Kup u chińczyków kilka produktów, wystaw je na Allegro, wciel się w sprzedawcę i dopiero wtedy się wypowiadaj 😉 Bo tu nie chodzi o pokaz sił, a o zwykłą przyzwoitość... 

_______
Kamila
oznacz moderatorów

BIDA68
#3 Debiutant

A po co, bo nie rozumiem?  Jesli sprzedający ma problem, to niech sobie kupi kosę i idzie zboże, czy żyto kosić, bo do sprzedaży nie bardzo się nadaje! Ludzie to kupujący ostatecznie dycydują u kogo i ile pieniędzy wydadzą, a nie odwronie. A zasłanianie się jakimś nieistniejącym regulaminem, to brak zwykłej odwagi cywilnej, nie mówiąc już o tym, że tacy sprzedający traktują nas jak pelikany, co to wszystko łykają... Ja nie mam na to zgody!

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Janirka Czego dzisiaj się nauczyliśmy? Że godność niektórych januszy zakupów, tak ochoczo strofujących sprzedawców, jest warta jedyne 8,99 (koszt paczkomatu, albo smarta na miesiąc), bo reszta jest za darmo😉

oznacz moderatorów

Janirka
#12 Orędownik

@Knowhere Czyli tylko tyle albo aż tyle. Gadane bawi i uczy 😉 Czas wracać na jarmark. Tam nasze miejsce! 😉

_______
Kamila
oznacz moderatorów

BIDA68
#3 Debiutant

Nie bardzo rozumiem, czemu cynicznie mnie atakujesz, ale ręczę ci, że gdyby to było face to face, nie byłbyś tak odważny. Poniekąd Cie rozumiem, nie bedę się rozpisywał, co sobie w ten sposób rekompensujesz, ale podziwiam cię za odwagę, bo nie każdy ją ma chowając ie za moitorem lub ekranem smartfona... Kazdy ma prawo do swojego zdania, a co do kwestii kosztów, to chodziło o 179 zł., ale nie wymagajmy od wszystkich ogólnych zdolności kojarzenia faktów i czytania ze zrozumieniem, wystarczy, że wiedzą jak sie pisze "Janusz". Brawo Ty!?

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BIDA68 Już wyjaśniam - nie rozmawiamy o Tobie;) Pod Twoim wątkiem, ale nie o Tobie. Wczytaj się dokładnie w posty, to załapiesz o kim mowa (nie będę wymieniał z nicka, bo znowu się uaktywni i zacznie ujadać).

PS "ale ręczę ci, że gdyby to było face to face, nie byłbyś tak odważny" - byłbym byłbym, bo nigdy nie piszę w Sieci czegoś, czego nie byłbym w stanie powiedzieć komuś f2f.
Co nie zmienia faktu, że nic do Ciebie nie mam, bo wymiana postów pomiędzy mną, a @Janirka nie dotyczyła Ciebie.

oznacz moderatorów

BIDA68
#3 Debiutant

Ok, szacun, mój błąd sorka, ale gdyby coś, to na mnie też mozna w tej materii liczyć, jesli wiesz co mam na mysli 😉

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BIDA68 No problemo, nie gniewam się, bo wiem jak to drzewko wątków tu wygląda - nie wiadomo kto komu i na co odpisuje.

oznacz moderatorów

#16 Inspirator

@Knowhere Znowu prawisz o godności, załgany hipokryto? Co ty możesz o niej wiedzieć, Panie "odchodzę z forum i nie wracam"? -> https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/ja-te%C5%BC-witam-po-ma%C5%82ym-banie/m-p...

oznacz moderatorów