Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam przedmiot na Allegro, który miał być dostarczony przez kuriera Poczty Polskiej. Nikogo nie było i dostałam wiadomość, że odbiór w Urzędzie Pocztowym. Nie po to zamawiałam kuriera, żeby iść na pocztę. Zwłaszcza, że przesyłka jest dla mojego starszego wiekowow Taty. Złożyłem reklamację na poczcie, ale dostaje sms-y żeby odebrać przesyłkę w Urzędzie Pocztowym.
co mogę zrobić, żeby przesyłka była dostarczona w sposób właściwy kurierem na adres który wskazałam?
Nikt niczego nie utrudnia kupującym. To ty każdą sytuację sprowadzasz do rozpoczęcia sporu, tak jak by nie istniały inne metody własnie dużo prostsze jak np. porozumienie się - jeżeli kojarzysz co znaczy to słowo.
Ja nie rozumiem tego że kurier poczty polskiej nie zastał nikogo w domu. On ma tyle razy jeździć aż kogoś zastanie. Albo czekać pod drzwiami aż ktoś przyjdzie, w końcu Ty płacisz za tą przesyłkę niemałe pieniążki.
Czy Ty sądzisz, że ten kurier ma tylko jedną jedyną przesyłkę. tylko pod ten adres, a resztę dnia spędza pijąc piwo. On zasuwa pół dnia z paczkami, pada nie pada, zimno - upał, III - IV pietro po schodach, bo nie ma windy. Czasem kurierzy zaczynają o 6:00, a kończą o18:00. Dostają za to grosze, bo 70-80% tego co płacisz za przesyłkę zabiera firma (każda) I co ma stc pod drzwiami od 8 rano, aż może jakiś jaśnie Pan dotrze może ok 14. Proponuję zatrudnić się na m-c jako kurier i potem pisac takie opinie. Sam nie pracowałem jako kurier, ale mam wielu znajomych kurierów i rozmawiam z nimi. Np taki kurier z Ev**piiip** dostaje 4 zł za dostawę (wożą żywność, czasami paczki po 20 kg) a firma bierze 10 zł. Proponuję tam się zatrudnić i opisać swoje doświadczenia.
Nie zrozumiałeś ukrytego sensu mojej wypowiedzi, co do pracy kuriera to szanuję, wiem że ciężko - osobiście nie chciał bym wykonywać tej pracy - wolał bym to piwko.
Powiem tylko tyle kurier może być z kosmosu jak mu nikt nie otworzy to jak ma dostarczyć paczkę a swoją drogą to mało ci zależy na odbiorze zamiast tu marudzić bujaj na pocztę i odbierz
Tu już nie chodzi o odbiór tej nieszczęsnej paczki, tylko o o to aby zgodnie z pewna sugestią "najmądrzejszej osoby na tym forum" dołożyć sprzedającemu. Bez tego życie traci sens. Im więcej sprzedających uda się "zgnoić" tym większa satysfakcja. { Wielki Napoleon skończył samotnie na wyspie } ( to też fakt historyczny )
Tak, dokładać sprzedawcom, nie odbierać paczek, a sprzedawcy później dokładają w cenę produktu.🤣 Allegro też swoje dołoży a paniusie i pańcie biadolą że na allegro drogo.