anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kurier przyjechał w nieodpowiednim czasie

pablotomasso
#7 Wielbiciel#

Witam. Wybrałem płatny zwrot przesyłki za 19,99 zł przez kuriera DPD. Dostałem maila, że kurier odbierze przesyłkę od 9.00 do 17.00. Jakie było moje zdziwienie, gdy następnego dnia na mailu zobaczyłem, że kurier był po paczkę o godz. 7.56, nikogo nie zastał (spałem, budzik nastawiłem na 9.00) i anulował przesyłkę. Nie ma opcji aby ponowić odbiór przesyłki np. w tym samym dniu lub następnego dnia. Zadzwoniłem do kuriera, który powiedział mi, że był po przesyłkę, więc to nie jego wina, on nie wie co mam teraz zrobić, nie wie też kto napisał mi że odbiór jest od 9.00 do 17.00. Aby nadać zwrot musiałem wygenerować kolejną paczkę i kolejny raz ją opłacić. Jak odzyskać pieniądze za niezrealizowaną przesyłkę?

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Spróbuj złożyć reklamację na usługę kurierską w DPD . Nie wiem dokładnie czy masz szanse coś ugrać ,bo jak wskazane godziny działają tak jak na allegro i są tylko sugerowane to może być ciężko . Kurier zwykle trzyma się trasy a nie godzin i raz może być szybciej niż jest to podane a innym razem po wskazanym czasie. 

oznacz moderatorów