Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zgadzam się z jednym z rozmówców -omijać trzeba tę firmę rzeczywiście szerokim kołem, jak już ktoś fajnie napisał. Idźcie gdzie indziej, tutaj wprowadzą Was w błąd. Firma nierzetelna oszukująca ludzi. Kupiłem laptop i właśnie po okresie kilku miesięcy pałuję się z nimi. Nie maja za grosz honoru. Kupiłem laptopa, który ma system operacyjny Windows 10 ale niapisali ładnie, że na życzenie klienta zaktualizują mi do W11. Oczywiście, napisałem takie życzenie przy zakupie . Laptop przyszedł oczywiście z W10, bo nikt na to życzenie jak potem się okazało nie spojrzał. Gdy napisałem do nich , że przyszedł niezgodny towar to zaczęli mnie przepraszać i instruować jak sobie zrobić update do W11 samemu poprzez Windows Update. Czyli nadal utrzymywali, że da radę. Oczywiście nic to nie dało więc czekam zgodnie z wytycznymi, że w październiku br i tak skończy się wsparcie dla W10 i Windows Update mi zaktualizuje do W11, wszak nie muszę się na tym znać, nie jestem i nie muszę być informatykiem, jestem zwykłym klientem a oni napisali, że nie będzie problemu. I teraz hit, próbuję znów w październiku a tu komunikat mi, że mój procesor jest nie takiej generacji i sprzęt się nie nadaje do W11. Co więcej zakupiłem licencję W11 aby sprawdzić czy to tez nie pójdzie i to samo. I co firma Progres 1? Hit, nagle zmiana podejścia, odrzucają reklamację , gdyż napisano gdzieś w informacji ogólnie ( nie przy moim sprzęcie) , że nie każdy ten sprzęt może chodzić na W11, pisząc mi wcześniej , że może. Teraz mnie odsyłają do danych technicznych, które wg nich powinienem przed zakupem sprawdzić w necie. Słuchajcie oszukują ludzi, bojkotujcie tego sprzedawcę.
@jar_c Mam nadzieję że jednak nie zostałeś wprowadzony w błąd, możliwość instalacji lub aktualizacji systemu Win11 nawet na trochę starym sprzęcie jednak istnieje. Trzeba tylko zabawić się w informatyka i usunąć z instalatora niektóre pliki odpowiedzialne za kontrolę i utrudnianie instalacji. Mnóstwo porad jak to zrobić znajdziesz na YouTube, wpisz aktualizacja Windows 11.
Natomiast nie powinieneś wymagać od firmy sprzedającego żeby oni uaktualnili system. Wiążę się to z uzupełnieniem licencji a więc automatycznie ze wzrostem ceny.
Zazwyczaj nie ściga się użytkowników prywatnych za samowolne zmiany w komputerze, natomiast firmy sprzedające sprzęt za takie zmiany mogą odpowiadać prawnie.
Wszystko fajnie, ale pisząc na wstępie, że na życzenie klienta zaktualizują do W10 W11 to co to jest jak nie wprowadzenie w błąd? Przecież, gdyby ostrzegli przy konkretnym sprzęcie, że ten nie może chodzić na W11 i nie wprowadzali mnie dalej w błąd podczas dalszej korespondencji to wziąłbym od nich inny, nawet trochę droższy sprzęt. Byłem u swoich informatyków. Wyśmiali mnie, że przepłaciłem bo sprzęt bez możliwości instalacji W11, czyli bez wsparcia po 10.2025, nawet o tak dobrych parametrach powinien nie kosztować więcej niż 500-1000 zł nawet przy wypasionych parametrach. Jest po prostu bezużyteczny bo aby wymienić procesor na wyższą generację do wymiany jest cała płyta główna. Oszustwo a Allegro ich broni. Dzięki kochane Allegro, 20 lat z Wami jestem a nic nie warta ta Wasza pomoc. Oczywiście są sposoby aby za pieniądze to obejść ale to kosztuje i mogą być problemy potem, ale dlaczego mam ponosić dodatkowe koszty bo sprzedawca okazał się zwykłym oszustem?? Omijajcie tę firmę , kłamcy i tyle.
nic z tego nie rozumem
fajnych masz informatyków, którzy wprowadzają Cię w błąd (Byłem u swoich informatyków. Wyśmiali mnie) lub mają rację bez i9 nie podchodź do laptopa
kolejną nieprawdą jest brak wsparcia po 10.2025
ponieważ jak widzę, że jesteś rzeczoznawcą w zakresie w/w sprzętu cyt powinien nie kosztować więcej niż 500-1000 zł nawet przy wypasionych parametrach
do tego masz uprawnienia sądu bo nazywasz sprzedawcę oszustem?
wiesz wszystko, widziałeś ofertę przed zakupem i wiedziałeś, że sprzedawca to oszust
więc jaki masz problem?
Powtarzam, omijać szerokim łukiem tę firmą. Nic nie wskurasz kolego, musisz bardziej postarać się o analizę moich słów. Jeśli niewiele z tego rozumiesz to Twój problem:) Omijaj ich szerokim łukiem a jeśli dla nich pracujesz to wstydź się..