Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Chciałabym się dowiedzieć dlaczego nie naliczono cashbacku za zakup. Przestrzegałam wszystkich reguł. Od Letyshop otrzymałam odpowiedź "Niestety, partnerzy Allegro PL nie przekazują nam przyczyny nienaliczenia cashbacku i nie przyjmują wnioski o zgubiony cashback, dlatego nie możemy zwrócić się do nich w tej sprawie". Zwracam się zatem bezpośrednio do Allegro z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Jeżeli coś zrobiłam źle, proszę o konkretną informację co.
Numery zamówienia
@allegrafa Konsultuję Twoje zgłoszenie. Wkrótce wrócę z informacją.
Czy już coś wiadomo?
@allegrafa wracam do Ciebie z informacją.
Aby otrzymać cashback, każdy zakup musi być poprawnie przekierowany i zarejestrowany w systemie. W tym przypadku transakcja nie została przypisana do linku afiliacyjnego, co najprawdopodobniej jest wynikiem jednej z następujących przyczyn:
"transakcja nie została przypisana do linku afiliacyjnego / zakup został zrobiony bez użycia linku afiliacyjnego"
Proszę o wyjaśnienie tych sformułowań. Co one dokładnie oznaczają?
Zakupu dokonałam w przeglądarce przechodząc do sklepu Allegro ze strony Letyshops, klikając w przycisk "Przejdź do sklepu". Przejście zostało zarejestrowane.
"blokada reklam (adblock) uniemożliwiła poprawne śledzenie transakcji"
Nie mam zainstalowanego Adblocka. Nie mam zainstalowanych żadnych wtyczek poza Letyshops.
"nie wszystkie pliki cookies zostały zaakceptowane na stronie Allegro, co mogło zakłócić proces"
Czy pliki cookies są akceptowane na stronie Allegro wybiórczo? Z jakiego klucza? Proszę o odpowiedź. Od prawie roku nie miałam problemu z cashbackiem z Allegro, co wcześniej się zdarzało. To oczywiste, że wyeliminowałam wcześniejsze błędy i robię wszystko jak należy. Problem pojawił się, gdy zrobiłam zakupy w czasie promocji i za bardzo dużą kwotę - nieoczekiwanie cashback nie został naliczony.
Z całym szacunkiem do Waszej pracy, która na pewno nie jest łatwa ani przyjemna (choć co kto lubi), ale nie akceptuję wcześniejszej odpowiedzi. Nie dostałam jednoznacznej informacji co zrobiłam źle. Jak można odmówić cashbacku używając argumentu, że "najprawdopodobniej" "jedna z przyczyn" jest powodem?
Będę wdzięczna za odpowiedzi i ponowną próbę wyjaśnienia sytuacji.
@allegrafa skonsultowałam ponownie Twoją sprawę i otrzymałam potwierdzenie, że system wskazuje, iż zakup został wykonany bez linku afiliacyjnego.
Dziękuję za odpowiedź i próbę wyjaśnienia co się właściwie stało. Nie rozumiem dlaczego we wcześniejszej odpowiedzi nie padła przyczyna nienaliczenia cashbacku, a jedynie hipotetyczne rozważania co mogło się stać. Czy nie widzieliście w systemie wcześniej, że "zakup został zrobiony bez użycia linku afiliacyjnego"? Swoją drogą jest to nieprawdą. Jeżeli sformułowanie "użycie linku afiliacyjnego" jest równoznaczne z "
to zakup został dokonany z użyciem linku afiliacyjnego. Odnoszę wrażenie, że chcecie mnie Państwo po prostu zbyć i nie naliczyć należnego mi cashbacku.
"zakup został wykonany linku afiliacyjnego" - tu chyba jest błąd. Rozumiem, że miało być "bez linku". Niestety, nie otrzymałam odpowiedzi co to znaczy "bez linku". Proszę mi to wyjaśnić, bo może coś źle rozumiem, chcę w przyszłości uniknąć podobnych sytuacji.
Załączam screen, na którym widać moje przejście dokonane przed zakupem. I tak, produkty wrzucałam do koszyka dopiero po przejściu z Letyshops, koszyk był pusty, produktów nie wrzucałam z "ulubionych".
@allegrafa reklamację na brak zwrotu możesz zgłosić w Letyshops.
Przypominam, że zgodnie z warunkami przyznawania cashbacku oraz tymi dedykowanymi zakupom na Allegro, najczęstsze przyczyny braku cashbacku to (na 24h godziny przed zakupem):
Nasz sytem wskazał jako Twój ostani klik wejście bezpośrednie - bez linku afiliacyjnego.
Dziękuję za dodatkowe informacje o możliwych przyczynach braku cashbacku. Ta wiedza się przyda. Żadna z tych sytuacji nie miała miejsca.
Nie dostałam odpowiedzi na podstawowe pytanie: czym jest afiliacyjny. Prosiłam o wyjaśnienie, bo dopuszczam myśl, że mogę czegoś nie wiedzieć, coś robić źle i chciałabym tego w przyszłości uniknąć. Proszę o odpowiedź.
Reklamację w Letyshops zgłosiłam. Otrzymałam rady jak prawidłowo dokonywać zakupów, by uniknąć nienaliczania cashbacku (zapewniam, że się do nich od dłuższego czasu stosuję, a jak łatwo zgadnąć szczególnie przy zakupach za kilka tysięcy), a także następujące informacje:
I dlatego próbuję uzyskać odpowiedzi tu.