anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Licytacje

Client:106216808
#7 Wielbiciel#

Witam 

Czy moge zrezygnować z zakupionego produktu przez licytacje . ? Chciałam zrezygnować jeszcze przed zakupem .... ale ktoś do mnie zadzwonił i powiedział że muszę zapłacić za to .... nie jestem wstanie skorzystać z tego z powodów osobistych i czy jest możliwość rezygnacji i jak to zrobić?

Dziękuję za informację 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Nie musisz opłacać, nie opłacisz nie ma zakupu,

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak ale kazali mi zapłacić bo muszą się rozliczyć z sztabem ... I zapłaciłam... czy mogę odzyskać w jakiś sposób ta kwotę ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A niby jak? jak zakup konsumencki albo taki na który jest zgodna na odstąpienie od umowy zakupu to tak. widzisz zakup tu, to sprawdź czy możesz: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione

licytacja to najczęściej zakup od prywatnego sprzedającego a taki zakup nie podlega zwrotowi bez jego zgody.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

(ZWRÓĆ ZAKUP

Sprzedający nie określił, jak dokonać zwrotu. Dowiedz się jak to zrobić:
Skontaktuj się ze sprzedającym.)
Mam tylko taka opcje ale muszę się skontaktować z sprzedawca ... czy jest prawna możliwość zwrotu ? 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Pokaż link do tej oferty to zobaczymy od kogo kupiles i jakie przepisy obowiazuja

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

Client:35386082
#14 Krzewiciel#

Licytowałeś aukcję wystawioną na WOŚP?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak

oznacz moderatorów

Client:35386082
#14 Krzewiciel#

cytując @la_nika: w przypadku ofert charytatywnych wpłata za zamówienie trafiła na saldo organizacji charytatywnej, więc to ta organizacja może zlecić zwrot wpłaty.
Musisz uzgodnić ze sprzedającym, że przyjmą zwrot (nie wiem czy muszą się zgadzać) i wyrazić zgodę, żeby się przekazali dane do przelewu organizacji, która będzie zwracać środki. Organizacja Charytatywna zwróci środki bezpośrednio na Twoje konto.

Daj im link: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/jak-zwr%C3%B3ci%C4%87-kwot%C4%99...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

I to fajne, licytujesz na WOŚP i później to "olewasz". po co licytujesz?😟

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie olewam nie jestem wstanie zrealizować tego... z przyczyn osobistych .... 

oznacz moderatorów