anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Losowe wybieranie paczkomatów

jaciej7
#1 Nowicjusz

Zamówiłem towary u trzech różnych dostawców. W opcjach zamówienia wpisałem jeden konkretny adres dostawy, InPost w Bolesławcu. Tymczasem Allegro wysłało mi towary do trzech różnych punktów odbioru w dwóch różnych miastach. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi informacji jak to działa, i jak się skontaktować z kimkolwiek pracującym w Allegro?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jaciej7 a co masz w szczegółach zamówienia ? Allegro ostatnio podpowiada inne punkty i przewoźników więc musisz sprawdzać przed każdym zatwierdzeniem co masz wybrane 😞

jaciej7
#1 Nowicjusz

Wrzuciłem trzy towary do koszyka i w trakcie realizacji zakupu wpisałem tylko jeden adres w innym mieście niż mieszkam i tylko jeden towar tam doszedł. Pozostałe zostały przysłane do mojego miasta, jeden do paczkomatu DPD a drugi do InPost. Czy allegro losuje te punkty dostaw? 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@jaciej7 Podaj mi numer zamówienia, którego dotyczy ten problem. Sprawdzę to.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

jaciej7
#1 Nowicjusz

Numer zamówienia

7187ed32-b5a9-11f1-92e8-1d74d72afb84

Identyfikator płatności

a41d740f-b5a9-11f1-851f-cf60d0dd4fb3

Trzy zamówienia, jedna płatność, jeden punkt dostawy.
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jaciej7 robiłeś łączne zakupy ? podaj co masz w szczegółach a nie co wpisywałeś podczas zakupu ?

jaciej7
#1 Nowicjusz

Zapłaciłem łącznie za 3 towary i  wpisałem jeden punkt dostawy. Powinno być jasne, że nie chcę aby zamówione towary zostały dostarczone w różne miejsca i miasta. Nie widziałem opcji wpisania miejsc dostawy dla poszczególnych towarów.

oznacz moderatorów

jaciej7
#1 Nowicjusz

Po rozwinięciu szczegółów zakupu trzech towarów są te same informacje:

Numer zamówienia

7187ed32-b5a9-11f1-92e8-1d74d72afb84

Metoda płatności

BLIK

Kwota płatności

235,24 zł
To łączna płatność dla kilku sprzedających

Status płatności

Płatność zakończona
21 wrz 2026, 12:48

Identyfikator płatności

a41d740f-b5a9-11f1-851f-cf60d0dd4fb3
Płatność realizowana przez Allegro Finance.
Od płatności nie pobieramy opłaty.
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jaciej7 jak łączysz to pod każdym produktem masz oddzielnie dostawę i możesz edytować, pewnie wpisałeś tylko do pierwszego a do dwóch ostatnich allegro wylosowało, najbliższy punkt i tak klepnąłeś, takie są realia jak allegro podpowiada najlepszą metodę 😞

jaciej7
#1 Nowicjusz

Tak było!

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@jaciej7 Wykonałeś 3 zamówienia w ramach jednej płatności:

• 7187ed32-b5a9-11f1-92e8-1d74d72afb84
  • 7187ed31-b5a9-11f1-92e8-1d74d72afb84
  • 7187ed30-b5a9-11f1-92e8-1d74d72afb84.

To zakupy od różnych sprzedawców, nadane w 3 różnych paczkach. W dwóch przypadkach dostawa była realizowana do paczkomatów, a w jednym do automatu DPD w ramach Allegro Delivery.

Kiedy zamawiasz towary od różnych sprzedawców, w koszyku musisz wybrać opcję dostawy dla każdej z paczek osobno. Z tego, co piszesz, wynika, że paczkomat, który preferowałeś, wskazałeś tylko raz. Pozostałe przesyłki zostały więc wysłane do punktów, które podpowiedział system.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów