anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam obawy w sprawie zakupu

lukaszt82
#7 Wielbiciel#

Czy jest ktoś kto kupował np.wczoraj tj 09.04.2020 od firmy [edit] maseczki ?Podejrzewam ze to fikcja ,bo nie ma juz tego konta ani żadnych produktów ,nr NIP nie istnieje itd 

oznacz moderatorów
69 ODPOWIEDZI 69

Altonik
#7 Wielbiciel#

Niestety oszust

oznacz moderatorów

JoeCole89
#7 Wielbiciel#

Dostałem teraz komunikat iż paczka została przekazana kurierowi. Może nie będzie tak zle? 

oznacz moderatorów

mijar01
#8 Zapaleniec#

Też dostałem informacje, że paczka została nadana w końcu. Pytanie tylko co przyjedzie w paczce...

oznacz moderatorów

Altonik
#7 Wielbiciel#

Tylko czy maseczki dostaniesz z bawełny czy z ogrodowej agrowłokniny?

oznacz moderatorów

MrDawidB
#7 Wielbiciel#

minął dziś tydzień od zakupu paczki brak, też zapewniali że tego samego dnia wysyłka itd. dzisiaj moja cierpliwość się skończyła otworzyłem dyskusje, co ciekawe  szybka reakcja zwrot pieniędzy a etykieta wygenerowana. Nie miałem zamiaru płacić za maski które dostanę za 2 tyg a tu kolejny zwrot wydarzeń. Dzisiaj zwrot pieniędzy za maski a wieczorem informacja że paczka wysłana? co robić w takim przypadku

oznacz moderatorów

Magdusia19847
#2 Obserwator#

Witam

Również 9.04.2020 zamówiłam i zapłaciłam blikiem za maseczki.Do dnia dzisiejszego nie ma żadnego kontaktu z firmą Lumed.

oznacz moderatorów

mijar01
#8 Zapaleniec#

Najwyraźniej trzeba zacząć się "awanturować" czyli rozpocząć dyskusję na allegro. Odnoszę wrażenie, że w przypadku tych co taką procedurę rozpoczęli, zaczęto wykonywać jakieś ruchy.

oznacz moderatorów

Instruktor86
#7 Wielbiciel#

Ruchy zwiqzane z dyskusja sa takie:

Dostałem info że użytkownik został zablokowany w związku z naruszeniem regulaminu. Trzeba wypełniać wnioski o rekompensatę od ALLEGRO. Oni mogą to rozpatrywać, ponieważ również nie mają kontaktu ze strony sprzedającego .

oznacz moderatorów

mijar01
#8 Zapaleniec#

Ja rozpocząłem dyskusję na allegro i parę godzin później dostałem info od pracownika allegro, że paczka zostanie wysłana. I rzeczywiście mam info z InPostu, że paczka w drodze. Czekam tylko co w niej będzie. Równie dobrze może być powietrze.

oznacz moderatorów

aniaosmolska76
#7 Wielbiciel#

JA KUPOWAŁAM MASECZKI 9 kwietnia , ale od innej firmy , do dziś zamówienie nie doszło nawet nie wysłane . Mam otwartą dyskusję na allegro ze sprzedającym , który obiecuje że dziś maseczki zostaną dowiezienie do paczkomatu . Mało tego to etykieta jest już wydrukowana od [poniedziałki a mojego zamówienia nadal nie ma . Ostrzegam wszystkich nie kupujcie u tej firmy ...sbys-produkcja

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@aniaosmolska76   Obliczyłam, że na tych 3 aukcjach z maseczkami zakupiono 19 786 sztuk . Pewnie siedzą i szyją po nocach 🤣

mijar01
#8 Zapaleniec#

W przypadku Lumedu pan zapewniał, że maseczki są, tylko z pakowaniem i wysyłką nie wyrabiają. Ale oczywiście pracują 24h/dobę, także w świętą.

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@mijar01  Może być tak, że zamówienie przerosło ich wszelkie oczekiwania . Maseczki na stronie Poczty Polskiej wyprzedały się w 26 minut 🙂 Trzeba po prostu staranniej wybierać sprzedających. Jest dużo ofert u sprzedających ze sporym dorobkiem i doświadczeniem i u nich wszystko działa jak należy. Sama kupowałam maseczki już dwukrotnie i po 2 dniach miałam przesyłki w paczkomacie do odbioru .

jarotka1988
#7 Wielbiciel#

Mam ten sam problem. Od tygodnia paczka nie nadana. Dodatkowo jestem w ciąży, mam do dyspozycji 1 maseczkę która piorę codziennie a muszę chodzić do lekarzy. Zamówiłam towar tydzień temu. Do dzisiaj nic nie dostałam. W związku z tym co tu czytam rozpocznę dyskusję. Polećcie proszę kogoś kto jest uczciwy i wyślę mi szybko maseczkę... 

oznacz moderatorów

mijar01
#8 Zapaleniec#

Uwierz, wybieralem statannie i wszystko wydawalo sie OK. Nie wiem co jeszcze moglem zrobic lepiej. Nie kieruję sie też wyłącznie  najniższą ofertą. I staram sie byc cierpliwy. Rozumiem, że coś mogło kogoś przerosnać. Gorzej jak ktoś w pewnym momencie zaczyna kłamać.

oznacz moderatorów

Instruktor86
#7 Wielbiciel#

Niestety nawet nie ma takiej firmy jak LUMED jest Weryfikator zajmująca się prowadzeniem STRON INTERNETOWYCH.

Nawet Pani w kontakcie z Allegro potwierdziła że to oszustwo. Nawet jak ktoś dostanie jakąś paczkę  to może być pusta. 

oznacz moderatorów

mijar01
#8 Zapaleniec#

Ciekawa taktyka. Przecież wysłali paczkę. To zapewne kupujący zawinął maseczki i się awanturuje.

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@mijar01  Ale to jest firma, która kilka dni wcześniej założyła konto na Allegro i miała raptem kilka komentarzy . Do tego z jednym z najbardziej dzisiaj chodliwych towarów. Nie wiem co wzbudziło Twoje zaufanie 🙂

mijar01
#8 Zapaleniec#

Teraz to sam nabrałem wątpliwości. Niestety nie ma podglądu do aukcji, żebym mógł sobie zobaczyc. Inna sprawa, że robiłem to na raty i mogłem coś przeoczyć lub pomieszać. Nikt nie jest nieomylny. Nie o to zresztą chodzi, bo ja bez tych 5 dych sobie poradzę. Chodzi o zasady i żeby takich cwaniaków skutecznie wyeliminować.

oznacz moderatorów

jarotka1988
#7 Wielbiciel#

Ja zasugerowałam się tym że mnóstwo ludzi kupiło od nich towar... Szkoda tylko że nie wiem teraz co robić... Sama nie umiem szyc. Chyba przyjdzie mi zebrać o pomoc wśród ludzi którzy potrafią... 

oznacz moderatorów