Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
W dniu 08.10 2020 poprzez licytację /9784001772/ dokonałam zakupu wanny do chwili obecnej nie otrzymam zakupu a dostawca [edycja] wymyśla różne problemy z dostarczeniem do mnie. Moje pytanie brzmi czy mogę ubiegać się o zwrot gotówki na konto ze względu na brak realizacji. Nadmieniam ze pierwotnie dokonałam zapłaty poprzez allegro jak było w licytacji ale sprzedający dokonał zwrotu należności twierdząc
ze nie ma aktywnej płatności play i podała konto na które należy dokonać wpłaty. Wpłata została przekazana . Informuję ze prowadziłam również dyskusję ze sprzedającym.
pozdrawiam
@halgal1 Tak, możesz się domagać zwrotu wpłaty. Jeśli Dyskusja została zakończona, poproś Allegro o ponowne jej otwarcie tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...
Jeżeli termin dostawy podany w aukcji minął, powołaj się na art. 5431 Kc i domagaj się niezwłocznego zwrotu wpłaty. Nie musisz przy tym odstępować od umowy w inny sposób, a zwłaszcza bez podania przyczyny.
W dyskusji poproś o pomoc pracownika Allegro. Gdyby to nie przyniosło rozwiązania problemu, wypełnij wniosek o zwrot wpłaty z Programu Ochrony Kupujących.
https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
Widzę, że konto zawieszone, więc już teraz wypełnij wniosek o zwrot wpłaty z POK.
Nie musisz zgłaszać sprawy na policję.
bardzo dziękuję za odpowiedz
pozdrawiam
Witam
Po 3 tygodniach dyskusji ze sprzedającym oraz z Allego dzisiaj otrzymała zdjęcie potwierdzenia wpłaty na konto przez pocztę polską kwoty za wannę wylicytowaną ale nie oddał mi sprzedający kosztów dostawy a jest to kw. 250 zł Czuję się totalnie oszukana bo obrała moją gotówką 2 miesiące i zabrał koszt dostawy która nie została wykonana do mnie.
Proszę o info czy jest możliwe odzyskanie kosztów dostawy.
pozdrawiam Halina
@halgal1 Sprzedawca ma obowiązek zwrotu wszelkich kosztów, ponieważ to on nie dotrzymał warunków oferty. Poproś w dyskusji o pomoc pracownika Allegro.
okej dzięki
pozdrawiam