Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem przez Allegro telefon przez Pay-u.Wpłaciłem pieniądze na ich rachunek i tyle.nie mam ani pieniędzy ani telefonu ponieważ Allegro nie zapłaciło sprzedającemu a ja dostałem komunikat,że mam nie opłacony zakup a transakcja jest anulowana.Czy ktoś miał z nimi już taki problem?
@marta10180, skontaktowaliśmy się z Tobą mejlowo w tej sprawie. Widzę, że w wiadomości załączyłaś potwierdzenie wpłaty. Mam nadzieję, że sprawę uda się pomyślnie wyjaśnić.
Dziękuję, liczę na szybkie załatwienie tej sprawy gdyż zamówione rzeczy chcialabym żeby szybko do mnie trafiły.
Dziękuję, będę wdzięczna
@marta10180, poproszę Cię jeszcze o wskazanie numeru zamówienia. Znajdziesz go w szczegółach zamówienia w zakładce Moje zakupy:
Kupiłem przedmiot za 349 złotych, wysłałem pieniądze do Allegro, a allegro nie przekazało sprzedającemu. Widać, ze w allegro jest kupa zlodzieji.
@27769932 Cześć. Widzę, że Twoja ostatnia płatność ma status "rozpoczęta". Dokonałeś płatności przelewem tradycyjnym, zatem - jeśli wprowadziłeś poprawne dane - taka płatność może księgować się na koncie sprzedającego do 4 dni roboczych.
Jeśli chcesz, aby Twoje płatności przechodziły do sprzedających szybciej, korzystaj proszę z płatności BLIK, szybkich przelewów lub płać kartą.
Jeśli masz podejrzenia, że płatność nie zostanie poprawnie zrealizowana, możesz ją anulować, a następnie ponowić.
Ja też mam taki sam problem. Pieniądze wpłaciłam przelewem tradycyjnym w banku w piątek 26.11. Dzisiaj mija 5 dzień roboczy od wpłaty. Przesłałam do Allegro i PayU dowód wpłaty pieniędzy i potwierdzenie bankowe wpłaty. PayU nic mi nie odpisało, a z Allegro jedynie, że prześlą to do moderatora PayU. Póki co nadal nie wiem, co z moimi pieniędzmi. Nie dość, że straciłam pieniądze to jeszcze nie otrzymam zamówienia.
@Ewka_akwE wystarczy że bank coś pomyli w tytule przelewu zamieni zero z literką o i przelew nie przejdzie - bo system płatności allegro nie będzie potrafił go przydzielić sprzedawcy
Masz problem składaj reklamacje do allegro niech szukają Twoich pieniędzy
i naciskaj na odpowiedź
@ko_alka użytkownik założył reklamacje allegro a serwis przesyła ją obcej firmie?
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta wymienia także inne przykłady niedozwolonych postanowień umownych. Zaliczane są do nich te, które:
Byłam dzisiaj w banku i wszystko zostało przepisane dokładnie tak samo. Jedyne, co zwróciło moją uwagę to, że w tytule przelewu na moim druku do wpłaty napisałam zgodnie z poleceniem "IdT" przez małe d, natomiast na dzisiejszym potwierdzeniu bankowym tytuł przelewu zaczynał się od "IDT". Czy wielkość liter ma znaczenie? Czytałam na Internecie, że niektóre banki automatycznie zmieniają wielkość liter.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Nie wierzę w to, że te pieniądze rozpłynęły się w powietrzu. Według osoby pracującej w banku, powinny być najpóźniej w ten poniedziałek na koncie. Zapłaciłam 325,95 zł. Tak szczerze, czuję się oszukana. Robiłam wszystko zgodnie z instrukcją. Tytuł przelewu, kwota, adres, numer konta- wszystko napisałam jota w jotę. Niby sprawdzona strona, wszystko legitnie, fajnie, co niby może pójść nie tak. Przykre to jest.
@Ewka_akwE Widzę, że zprawa jest wyjaśniana w korespondencji mailowej. Poczekaj na kolejną odpowiedź od osób, które są w stanie sprawdzić co się stało z Twoją wpłatą.