anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam problem z uzyskaniem faktury od sprzedającego. Jak mogę rozwiązać temat?

protechop
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Czy w ofercie była informacja że sprzedający wystawia fakturę VAT?

oznacz moderatorów

protechop
#7 Wielbiciel#

Tak była taka informacja. Dodatkowo w uwagach wpisałem prośbę o FV. Co więcej pisałem wiadomość do sprzedającego z przypomnieniem o fakturze, niestety bez odpowiedzi.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@protechop w uwagach czy zaznaczyłeś prośbę o fakturę i podałeś dane 🙂 Uwagi mógł nie przeczytać 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@protechop może trochę więcej szczegółów 🤔 

oznacz moderatorów

protechop
#7 Wielbiciel#

W poście wcześniej napisałem że była zaznaczona informacja o fakturze. Dodatkowo dopisałem że w uwagach  załączyłem taką informację.  Standardowo jak na allegro. Były podane dane do FV. Sprzedawca również miał zaznaczone iż wystawia faktury.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Może termin na wystawienie fv jeszcze nie minął 

oznacz moderatorów

protechop
#7 Wielbiciel#

Zakup został zrealizowany w marcu, zgodnie z prawem sprzedawca miał czas do 15 kwietnia na wystawienie faktury. Mamy koniec maja. Czy jest jakieś zgłoszenie, założenie sprawy na allegro dotyczące faktury?

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Tak

dyskusja 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

sprzedawca wystawił paragon i jest tak jak piszesz, zgodnie z prawem sprzedawca miał czas do 15 kwietnia na wystawienie faktury

więc teraz nic nie musi robić

jakoś wygodnie pomijasz fakt, że nie zgłosiłeś braku faktury zaraz po zakupie.

oznacz moderatorów

protechop
#7 Wielbiciel#

Z tym że paragonu również nie otrzymaliśmy, ponieważ od razu byśmy zareagowali. Generalnie w tym momencie nie mamy żadnego dokumentu zakupu. W allegro powinna być dodatkowa dyskusja do otwarcia jak ktoś ma podobny problem jak my. A powtarza się to notorycznie!....

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@protechop od dawna jest możliwość zgłoszenia dyskusji z w/w powodu

Kiedyś na tym forum napisałem wątek o "kradziejach faktur" - my do każdej przesyłki dokładamy dowód zakupu np: fakturę inaczej przesyłka nie zostanie wysłana- w tym miesiącu musieliśmy wysłać kilkadziesiąt faktur kupującym, którzy twierdzili, że faktur nie było.

Ewidentnie przesyłki muszą obyć okradane z faktur, bo ciężko domniemywać, że kupujący kłamią w tej sprawie 🙂 .

Allegro jakoś nie odniosło się do tej sprawy poważnie.

oznacz moderatorów