anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam założoną blokade konta i nie mogę finalizowac zakupów

Madi77_2007
#1 Nowicjusz

Dzień dobry.

Allegro zablokowało mi konto. Od tego momentu nie mogę opłacić już kupionych rzeczy czyli sfinalizowac opłaty za zakup dokonany jeszcze przed blokadą. Przy próbie opłaty środki pobierane są z mojego konta bankowego ale nie trafiają do sprzedawcy. Otrzymuje informację, że mam blokade konta I płatność jest nie udana. Konsultanci allegro twierdzą że nie opłacam moich zakupow chociaż mogę ale jak mam to zrobić jest jakiś inny sposób na opłacenie zakupow z przesyłką smart?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Madi77_2007 Widzę, że ta kwestia została już wyjaśniona drogą mailową. Proszę, doprecyzuj, na czym polega problem z opłaceniem zamówienia? Z naszej strony nie blokujemy możliwości opłacenia zakupów. Wygląda to na problem po stronie operatora płatności lub banku. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Madi77_2007
#1 Nowicjusz

Screenshot_20260325_222618_Email.jpg

Screenshot_20260325_222449_Allegro.jpgSprawa nie zostala zakończona. Załączam screen z platnosci jak wygląda z mojej perspektywy. Środki z konta są pobrane a następnie otrzymuje mail że mam konto allegro zablokowane i sprzedawca nie otrzymał mojej wpłaty. Finalnie cały czas zakupy są nie opłacone i niektóre niestety już się przedawniły. Pisałam nawet ze sprzedawcą ze rzeczywiście wpłaty nie widzi na koncie a z mojej strony przelew został zaksięgowany na koncie. Następnego dnia allegro zwróciło mi pieniądze na konto. Teraz próbowałam porazkolejny zapłacić za rzeczy i nadal pieniądze schodzą z konta a finalnie rzeczy są nie opłacone i mam odpowiedź tak jak na screenach

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Madi77_2007 Dziękuję bardzo za doprecyzowanie. Już zajmuję się Twoim zgłoszeniem. Natomiast nie mam możliwości wyjaśnienia za Ciebie kwestii blokady konta. Została ona nałożona za niefinalizowanie zamówień - oczywiście mowa tutaj o okresie przed blokadą. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Madi77_2007
#1 Nowicjusz

Zgodnie z odpowiedzią allegro chodzi o zakupy przed blokadą do których miałam czas na oplate i byłam w trakcje ich opłacania bo dzieliłam zakupy na mniejsze paczki

oznacz moderatorów

Madi77_2007
#1 Nowicjusz

Dzień dobry. Czy udało się Pani odblokować system żeby mogła robić opłaty z konta oraz proszę o zwrot środków które wyszły z mojego konta bankowego a jie zostały przekazane do sprzedawcy. Dziękuję 

oznacz moderatorów