Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem na Allegro pudełko cukierków. Zajrzałem do paczki dopiero po paru dniach od dostarczenia i przy otwieraniu wysypał się na mnie jakiś dziwny pył. Zacząłem potem otwierać pudełko z cukierkami i wyleciały na mnie żywe mole. Napisałem o tym do sprzedawcy, ale ten odsyła mnie do producenta. Czy mogę coś z tym zrobić? Sprzedawca to osoba prywatna. Nie posiadam nawet jego adresu, ponieważ jest podane poste restante...
@pc174 masz prawo do wymiany zakupu lub zwrot kasy.Nie ma odsyłania do producenta- otwórz dyskusję z kupującym ,tam opisz zdarzenie i zamknij dopiero jak finał -czyli zwrot kasy,lub towaru nastąpi.
https://allegro.pl/dyskusje/nowa?orderId=5c8336e2-b08a-11ea-9dbe-6d2c4bbd72f7
te mole to może forma gratisu od tego sprzedawcy ,może trzeba mu podziękować ?
Podziękuję mu odpowiednim komentarzem, jak tylko wszystko się zakończy. Chciałem załatwić sprawę polubownie i wysłałem mu zwykłą wiadomość, ale widzę, że nie ma sensu toczyć tej dyskusji. Czy w razie zwrotu towaru mogę liczyć na darmową przesyłkę w ramach Smarta? Minął już termin 2 tygodni na zwrot towaru bez podania przyczyny.
Kolejna sprawa: czy sprzedawca może się ukrywać pod poste restante? Wydaje mi się, że kiedyś było to zabronione, jednak obecnie nie znalazłem żadnego punktu w regulaminie.
żeby tylko nie kazał ci tego mola oddać jeszcze żywego
no i uważaj teraz szukają prowizji od wszystkiego od mola w gratisie można też coś ugrać
@pc174 zdecydowanie, tak jak radzą Ci pozostali. To sprzedawca odpowiada za przesłany do Ciebie przedmiot. Zacznij od dyskusji 🙂
Dyskusja się toczy. Allegro napisało "sprzedający odpowiada z tytułu rękojmi przez 2 lata od wydania rzeczy". Odpowiedź sprzedawcy "w momencie nadania przesyłki, towar nie był wadliwy". Teraz ja mam coś odpowiedzieć czy czekamy na reakcję Allegro?
Odpisz w dyskusji, że zgodnie z prawem, wada stwierdzona w pierwszym roku od zakupu tkwiła w produkcie już w momencie sprzedaży i że w takiej sytuacji to sprzedawca musi udowodnić, że wady nie było. Niech więc to udowodni 🙂 Po wpisaniu tej odpowiedzi poproś o pomoc pracownika Allegro.