Witam.
Od kilku dni otrzymuje wciąż taki sam przelew na konto.Zwracam go,a po kilku godzinach lub na drugi dzień znów to samo.Niczego nie zwracałem,niczego nie anulowałem,to co kupiłem-otrzymałem.Nie jest to duża kwota,niecałe 30zł,nie wiem też od kogo i z jakiego tytułu.Na pewno jest to związanego z Allegro.Według kodeksu nie mam prawa zatrzymać takiego przelewu.Nie wiem,jak to zatrzymać,a rachunku w banku nie będę zmieniać z takiego powodu.Nigdzie nie znalazłem podobnego problemu.Co z tym zrobić?Ktoś,coś?
Skąd pewność że to jest związane z allegro?
Dzięki,ale to nie jest odpowiedź na mój problem.
Sugeruje sprawdzenie żródła przelewu i danych nadawcy, dane i bank, może to cos wyjasni.
Sprawdzilem i stąd wiem,że jest to związane z allegro.
Trochę bez sensu!
@Client:40390572 Jakie dokładnie są dane nadawcy oraz tytuł tego przelewu? Prześlij potwierdzenie na adres: spolecznosc@allegro.pl. W treści wiadomości podaj link do tego wątku.
Poniżej dwa screeny z 5 przelewów jakie otrzymałem od 10 kwietnia.Różnią się w zasadzie tylko tytułem i to też nie zawsze.

My bez zatwierdzenia przez moderacje obrazków nie widzimy!
@Client:40390572 Na przesłanych potwierdzeniach nie widzę informacji o Allegro. PayPro nie jest operatorem płatności, który współpracuje wyłacznie z Allegro. Najlepiej skontaktuj się bezpośrednio z Przelewy24, żeby wyjaśnić tę sprawę: https://www.przelewy24.pl/kontakt
Na maila dostaję też potwierdzenia przelewów i tam jest info,że to z Allegro.
@Client:40390572 Prześlij zrzuty tych wiadomości.
Okazało sie,że to jeden ze sprzedających postanowił uszczęśliwić mnie na siłę i zwrócić mi należność(bez mojej wiedzy),po tym,jak wystawiłem negatywną ocenę.Przelewy były poprzez Allegro,dlatego nie można było tego powstrzymać,ale sprawa zostła już wyjaśniona i,mam nadzeieję,że zakończona.
Dziękuję wszystkim za dobre chęci.