Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
mam problem ze sprzedającym- wystawiłem mu negatywny komentarz, a on teraz szuka w internecie informacji o mnie i o moich bliskich, po czym wyzywa nas i szkaluje w komentarzach na różnych stronach. Szantażuje mnie w mailach, że jeśli nie usuną swojego komentarza, to będzie gorzej.
Jak mogę się bronić przed takim zachowaniem?
Pozdrawiam
Marcin
Nic nie usuwaj jeżeli komentarz go nie obraża napisz że zgłosisz do odpowiednich służb jak nie przestanie.Napisz do Allegro o tym przez formularz:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1aab3926-a59f-4f0a-b91a-ab3d4e469201
@gulard2 Dziwisz się, tutaj szukają informacji o nas, o rodzinie tylko za pisanie na AG. Jest tu dwóch a nawet takich trzech. Polacy to "dziwny" naród. Jak sie boisz, wycofaj, jak się nie boisz zgłoś na Policję.
Witaj @gulard2 ,
nie zwlekaj i zgłoś sprawę nękania korzystając z formularza na tej stronie: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/regulamin-allegro/jak-zglosic-spam-obrazliwe-wiadomosci-i-in... Dołącz treść obraźliwych wiadomości i domagaj się wyciągnięcia surowych konsekwencji wobec tego sprzedawcy.
Za nic nie daj się zastraszyć i nie usuwaj komentarza. Archiwizuj wiadomości i wpisy, bo będziesz ich potrzebować przy zgłoszeniu sprawy na policję. Złóż zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z artykułów 190a i 212 kodeksu karnego i czekaj na przeprosiny od sprzedawcy. To będzie znak, śledczy już do niego dotarli. Długo to nie potrwa.
Pozdrawiam.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@gulard2 szukanie informacji o bliskich, szkalowanie, wyzywanie, grożenie - policja.
@gulard2 Jeśli komentarz nie zawiera kłamstw i oszczerstw, absolutnie go nie usuwaj, nic Ci nie grozi w związku z tym, a Twoja ocena ostrzeże innych przed problemami transakcyjnymi. Przed zgłoszeniem sprawy na policję możesz uprzedzić tego osobnika mailem lub listem poleconym o zamiarze powiadomienia organów ścigania, powołując się na wyżej wskazane przepisy. Być może to go powstrzyma.
@gulard2 No chyba że Twój komentarz zawiera kłamstwa
We wcześniejszym komentarzu, który został usunięty przez Allegro napisałem " chińska firma zarejestrowana w Polsce", co nie było prawdą, bo jest to firma angielska. Poprawiłem to w drugim komentarzu. Teraz komentarz nie zawiera żadnych błędów i jest zgodny z prawdą.
"Angielski sklep zarejestrowany w Polsce, ale sprzedają chińszczyznę. Nie wszystko jest dostępne od ręki. Mydlą oczy czasem dostawy. Wysłali mi skan listu przewozowego, ale towaru nie wysłali. Po miesiącu oddali mi pieniądze. Teraz szkalują mnie i moich bliskich w internecie za wcześniejszy komentarz. Cytat z maila od nich: " wdepnąłeś w ten brodzik z gówienkiem i pływasz w nim od kilku dni nasza firma pływa w oceanie z rekinami od 20 lat nie masz pojęcia co piszesz" UNIKAĆ !!!"
Powyżej mój komentarz.
Wklej tu jakiś link do przypadkowej aukcji tego sprzedawcy, zobaczymy, co to za kozak 🙂
https://allegro.pl/oferta/komplet-diamentowych-kamieni-do-ostrzenia-nozy-9336428095
W moim przypadku chodziło o te kamienie, które dokupiłem do maszynki do ostrzenia. Maszynka doszła, a kamienie miały dość do dwóch tygodni, bo " jadą pociągiem z chin". Po czterech tygodniach, na moje pytanie czy kamienie doszły, wysłali mi skan listu przewozowego mojej paczki z kamieniami. Po kilku dniach zacząłem dopytywać w dyskusji ze sprzedającym, czemu paczki jeszcze u mnie nie ma, poprosiłem o pomoc Allegro, a sprzedający odesłał mi pieniądze.
Wyjątkowo niski procent pozytywnych komentarzy, wszystkie aukcje niezgodne z prawem i regulaminem Allegro - brak adresu do zwrotów i reklamacji.
@gulard2 Nie przejmij się niczym. Jeśli Twój komentarz nie zawiera pomówień i jest zgodny z rzeczywistym przebiegiem transakcji, nic Ci nie grozi. Twój błąd w nazwie kraju w usuniętym komentarzu nie jest żadnym pomówieniem. Wszelkie nękania zgłaszaj do Allegro i jeśli trzeba na policję. Nie daj się zastraszyć.
Wielu kupujących opisywało tu już podobne przypadki, gdy taki kozak straszy, wysyła lewe pisma z nieistniejących kancelarii prawnych, podaje dane osobowe nieistniejących prawników, aby tylko wymusić usunięcie komentarza. Zazwyczaj na straszeniu się kończy.
@gulard2 Na wszelki wypadek zapisz sobie ten post autorstwa @xyz96 żebyś - w razie gdyby jednak wyszło inaczej, niż jest to w nim zapewnione - wiedział do kogo się zgłosić w sprawie ew. roszczeń😉
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
> We wcześniejszym komentarzu, który został usunięty przez Allegro napisałem " chińska firma zarejestrowana w Polsce", co nie było prawdą
Czyli napisałeś kłamliwy komentarz ? i został usunięty przez Allegro ?
Gratuluję zatem logiki
O, mamy sprawcę gróźb i nękania 🙂
Tak, mamy konstytucyjne prawo do wystawiania naszej opinii firmie Kupującego.
Jeżeli on nazywa to nękaniem to jego subiektywna ocena.
Komentarze wystawiamy i wystawiać będziemy.
Kupujący popełnił przestępstwo z art 212 KK w komentarzu który Allegro już usunęło.
Jeżeli Kupujący myśli że gdy przestępca zwróci skradzioną rzecz to przestępstwo nie zaistniało,
albo gdy przestępca usunie kłamliwy komentarz to przestępstwo nie zaistniało,
to musimy w sprawie karnej wyprowadzić go z błędu.
O tym, czy kupujący popełnił jakiekolwiek przestępstwo może orzec sąd, a nie sprzedawca z Allegro. W dodatku sprzedawca o tak słabej reputacji.
Nie ma potrzeby nic orzekać, kupujący sam się przyznał do kłamstwa w komentarzu. Nawet Allegro mu ten komentarz usunęło z powodu kłamstwa.