Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W kwietniu kupiłem talerzyki z bambusa, dziś zadzwonił do mnie sanepid aby wyrzucić naczynia z tego tworzywa ponieważ jest on wycofany w Polsce. Sanepid wiedział nawet kiedy dokonałem zakupu więc allegro musiało udostępnić takie informacje. Czy też mieliście taką sytuację?
@ezakupy18 Ja nie miałem takiej sytuacji, nie prowadzę działalności gastronomicznej, ale zainteresowało mnie to z innego powodu. To co mamy teraz wyrzucać deski do krojenia, różne pałeczki, szczypce do grila i inne bambusy? A co w nich jest takiego złego?
@ezakupy18 Jak podaje Główny Inspektorat Sanitarny: materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością z tworzyw sztucznych nie mogą mieć takich składników jak mielony lub sproszkowany bambus.
Komisja Europejska we współpracy z Państwową Inspekcją Sanitarną prowadzą kontrole. W przypadku, kiedy stwierdzone zostają nieprawidłowości, produkty zostają wycofane.
Więcej informacji na temat wyrobów ze sproszkowanego bambusa możesz znaleźć na stronie Komisji Europejskiej.