anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naczynia z bambusa wycofane

ezakupy18
#7 Wielbiciel#

W kwietniu kupiłem talerzyki z bambusa, dziś zadzwonił do mnie sanepid aby wyrzucić naczynia z tego tworzywa ponieważ jest on wycofany w Polsce. Sanepid wiedział nawet kiedy dokonałem zakupu więc allegro musiało udostępnić takie informacje. Czy też mieliście taką sytuację? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

br.
#21 Demiurg#

@ezakupy18  Ja nie miałem takiej sytuacji,  nie prowadzę działalności gastronomicznej, ale zainteresowało mnie to z innego powodu. To co mamy teraz wyrzucać  deski do krojenia,  różne pałeczki,  szczypce  do grila i inne bambusy?  A co w nich jest takiego złego?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ezakupy18 Jak podaje Główny Inspektorat Sanitarny: materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością z tworzyw sztucznych nie mogą mieć takich składników jak mielony lub sproszkowany bambus. 
Komisja Europejska we współpracy z Państwową Inspekcją Sanitarną prowadzą kontrole. W przypadku, kiedy stwierdzone zostają nieprawidłowości, produkty zostają wycofane.
Więcej informacji na temat wyrobów ze sproszkowanego bambusa możesz znaleźć na stronie Komisji Europejskiej

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@ko_alka  Fajnie 😁  Deska do krojenia  i inne  bambusowe  akcesoria ocalały 🤣 Dzięki !!!

oznacz moderatorów