Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zwróciłem pełnowartościowy towar "bez podania przyczyny" poprzez Allegro Smart (kurier DPD) jednak kurier dostarczając paczkę w sylwestra podjął tylko jedną próbę doręczenia i od razu zwrócił paczkę do mnie. Sprzedający mówi że tego dnia magazyn był nieczynny. Allegro w "dyskusji ze sprzedającym" radzi abym odesłał towar, a sprzedający ma zwrócić koszt. Odesłałem więc paczkę kurierem na własny koszt (17pln) jednak sprzedawca upiera się że to wina DPD i najprawdopodobniej nie zwróci ani grosza, co wiecej obawiam się że poprzez to zamieszanie będzie mi wciskał że nie wyrobiłem się w terminie zwrotu. Czy mając Allegro Smart taka akcja z odmówieniem przyjęcia zwrotu może mieć miejsce? Czy termin liczy się do wtedy jak wysłałem pierwszy raz (w terminie) czy teraz jak wysłałem ponownie? DPD na reklamację jeszcze nie odpowiedziało.
@Jacek8l To odesłałeś Smart( bezpłatnie) czy zapłaciłeś ( na własny koszt)?
Odesłałem smartem ale wróciło bo sprzedawca nie pracował w sylwestra więc wysłałem drugi raz za własne $$$.
@Jacek8l Liczy się data Twojej rezygnacji, czyli wypełnienie formularza zwrotu i data pierwszego odesłania. Jeśli paczka nie została odebrana przez sprzedawcę, w zasadzie też nie powinieneś jej odbierać, ale skoro już odebrałeś, odeślij na własny koszt i domagaj się zwrotu tego kosztu w Dyskusji, ponieważ to z winy sprzedawcy straciłeś darmowy zwrot. Nie zamykaj Dyskusji do czasu ostatecznego rozwiązania problemu. Allegro dobrze radzi, sprzedawca musi Ci oddać koszt odesłania w zaistniałej sytuacji.
@Jacek8l, na Twoim koncie znajdują się dodatkowe Monety w związku z poniesionymi przez Ciebie kosztami ponownego odesłania. 🙂