anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie dochodzą smsy z kodem do autoryzacji

przemolPL
#1 Nowicjusz

Wczoraj przestały do mnie przychodzić kody do autoryzacji z Allegro. Problem był zgłaszany u operatora T-Mobile, brak usterek po stronie sieci ale też brak SMSów od Allegro. Zmieniłem numer telefonu na drugi który mam, smsy zaczęły dochodzić, no więc postanowiłem że zmienię raz jeszcze numer na ten który był od początku powiązany z kontem od 2018 roku, (cały czas jest powiązany z Allegro Pay). Niestety nie da się zmienić numeru telefonu. Dostaję informację że za dużo prób zmiany numeru i tyle. Wysyłane do allegro 4 maile jedna tylko odpowiedź w której pracownica powiedziała że chciałaby pomóc ale nie może do mnie oddzwonić bo nie mam ustawionego numeru telefonu 😉 czyli kwadratura koła (choć prawdą to nie jest bo Allegro Pay ma prawidłowy numer telefonu). Czy ktoś jest w stanie pomóc mi rozwiązać mój problem ? Co się stanie gdy zostanę wylogowany z aplikacji i już nie będę mógł się zalogować ? Jak spłacić zobowiązania allegro pay w takiej sytuacji ?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

To straszne.

Można zmienić dane do wysyłki (adres wysyłkowy - tam zmieniasz numer telefonu) a nie numer telefonu dla całego konta. https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/dane-konta

oznacz moderatorów

przemolPL
#1 Nowicjusz

Nic nie mogę zmienić bo nie dochodzą smsy z kode do potwierdzenia operacji/autoryzacji,

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

Może zainstaluj authentic Google lub Microsoft i zobacz czy da się zmienić sposób potwierdzenia. Ja korzystam z tego rozwiązania i bardzo sobie je chwalę. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@przemolPL Widzę, że odpowiedziałeś na otrzymaną dzisiaj wiadomość od konsultantki. Poczekaj na kolejnego mejla w tej sprawie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów