anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie dostałem towaru a sprzedający ma konto zablokowane.

zwkrz
#3 Debiutant#

Witam,

Co mogę zrobić jeśli jestem w takiej sytuacji jak w temacie?? Dodatkowo gdy chcę rozpocząć dyskusję, to mam komunikat: "Termin na nadanie Twojej przesyłki jeszcze nie minął. Gdy sprzedawca rozpocznie realizację Twojego zamówienia, umożliwimy Ci śledzenie paczki w zakładce Kupione. Przewidywany czas wysyłki tego zamówienia to piątek, 15 lis."?

Paczka niby z Chin. Ofert już nie ma ani opisu tej aukcji, a konta ma zablokowane. Prośba o pomoc.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@zwkrz  u sprzedawców z Chin, to normalny komunikat, oni mają chiński kalendarz😁, otwórz spór z innego powodu, a w formularzu opisz sytuację

oznacz moderatorów

zwkrz
#3 Debiutant#

OK, w tej chwili dałem jako przesyłka opóźniona. Zobaczymy...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@msniezek Dodatkowo gdy chcę rozpocząć dyskusję, to mam komunikat: "Termin na nadanie Twojej przesyłki jeszcze nie minął.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@zwkrz a sprawdź:

LEW433_0-1733312051361.png

oznacz moderatorów

zwkrz
#3 Debiutant#

Dzięki, na razie nie omijałem w ten sposób tego potykacza ale dałem w/g KOGIEL_Tjako "przesyłka opóźniona" i mam teraz już reakcję:

4 grudnia 2024 12:29 Konto Sprzedającego już zablokowaliśmy.XianLingShangMao - proszę o rozwiązanie problemu, który zgłosił Kupujący.

Jeśli tak się nie stanie, po 7 dniach od zakupu, możemy zwrócić Kupującemu pieniądze z Allegro Protect. Więcej informacji w artykule"
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@zwkrz To w zasadzie to samo, ale żeby dostać wniosek o rekompensatę to są warunki do spełnienia, musisz poczytać.

oznacz moderatorów

zwkrz
#3 Debiutant#

... to dzięki Wam jestem teraz w końcu w pkt. nr 1, do którego nie mogłem się dostać.

1. Zgłoś sprzedającemu problem z zakupem
2. Gdy sprzedający nie rozwiąże Twojego problemu, możesz skorzystać z Allegro Protect
3. Poczekaj na decyzję i rekompensatę

i mam "Powód rozpoczęcia Dyskusji:nie otrzymałem produktu".

oznacz moderatorów