anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie dostałem zwrotu

konica-minolta-
#9 Pomysłodawca

Uwaga! 

Program Ochrony kupujących to fikcja! Allegro nie zwraca w programie ochrony kupujących za oszustawa chińskich sprzedawców na Allegro.pl ,

Allegro toleruje oszustwa i tym samym chroni nieuczciwych sprzedawców z Chin.

Sam kupiłem od oszusta z Chin, który nie przysłał mi nowego produktu jak w opisie Aukcji, a używany i niesprawny złom. Bez oryginalnego, nowego opakowania.

Wystąpiłem do Allegro o zwrot a Allegro nie zwróciło mi za oszustwo chińskiego sprzedawcy pieniędzy. Na wezwania o zwrot z programu (z linku) Allegro nie reaguje.

Ponieważ byłem świadkiem podobnej sprawy gdzie Allegro chroniło sprzedawców oszustów i UOKiK zagroziło za wspieranie praktyk j/w,  Allegro wysokimi sankcjami, a warunkowo pod warunkiem, ze Allegro to naprawi wstrzymało (tymczasowo) wykonanie kary, powiadomiłem Pana Inspektora w UOKiK o  recydywie Allegro.pl. 

DO tego Allegro nie reaguje nałamanie prawa Polskiego, w sprawi ebraku jakichkolwiek prawdziwych dokumentów zakupu oraz celnych, przez sprzedawców Chińskich na Allegro.pl.  Sprawa dla Policji Skarbowej  KAS.

Allegro zeszło na tzw psy. Nie warto kupować na Allegro. Przestrzegam Użytkujących i klientów. 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Kupować warto ,ale trzeba dokładnie patrzeć od kogo się kupuje. 

oznacz moderatorów

konica-minolta-
#9 Pomysłodawca

Nie warrto , bo: a) Allegro.pl nie realizuje swoich deklaracji, b) Allegro.pl toleruje łamanie prawa przez nieuczciwych sprzedawców. Dodatkowo łamiąc Ustawę o wolnej i uczciwej Konkurencji. Które zjawisko jest szczegółówo opisane w tzw "Białej Księdze UOKiK". Chroniąc i tolerując oszustwa i nielegelną sprzedaż (bez dokumentów celnych i opodatkowania, bez dokumentów rachunkowości) : a)  wspiera nieuczciwych, chińskich sprzedawców, b) eliminuje polskich sprzedawcó, płacacych ciężkie daniny, podatki, prowadzących i udostępniajacym rzelelnie dokumentację podatkową, wystawiajacym rachunki/ paragony itd. 

P.S. Allegro.pl już miało założona sprawę w UOKiK o j/w. Sam byłem jednym ze zgłaszajacych (sprawa oszustw na fałśzywe MPPT  PV oraz agregaty prądotwórcze od chińskich oszustów). Tylk i wyłącznie dzięki deklaracji naprawy Allegro uniknęło bardzo wysokiej kary, a pracownicy Administracji (jako osoby cywilne, praktykujace jako profesjonalista) sankcji z kk. Sprawę prowadził Inspektor Kurowski, z przekazanego do Warszawy odziału w Ożarowie Mazowieckim.  Ponieważ Allegro nadal łamie prawo Polskie uważam, że ta kwestia, jako recydywa powinna zostac odwieszona.  A my, jako kupujacy nie powinniśmu więcej wspierać za takie praktyki i wielką arogancję, Allegro.pl, nie kupując więcej na tym wortalu.  

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@konica-minolta- 

Poproszę podaj mi więcej szczegółów do weryfikacji.

Dodatkowo proszę również o rzeczową dyskusję i unikanie formułowania ogólnych oskarżeń wobec Allegro oraz sprzedających.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

konica-minolta-
#9 Pomysłodawca

W załaczniku zżut z ekranu dyskusji i wstrzymanego wniosku o zwrot należności z programu ochrony kupujacych.  Chiński oszust, a) wysłał używany złom, w opakowaniu zastępczym ( nie tylko mi ale innym także = komentaże produktu Allegro), b) Chiński sprzedawca nie przesłał żadnych legalnych na rerenie Polski / UE dokumentów sprzedaży. Także dotyczących legalnej i prawdziwej odprawy celnej. brave_screenshot_allegro.pl (10).pngbrave_screenshot_allegro.pl (13).pngbrave_screenshot_allegro.pl (12).png

oznacz moderatorów

konica-minolta-
#9 Pomysłodawca

(przepraszam za błędy ale pisze z malutkiego laptopika w terenie, z Norweską klawiaturką)

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@konica-minolta-widzę, że poprosiłeś nas o pomoc w korespondencji reklamacyjnej, dlatego poczekaj proszę cierpliwie na odpowiedź naszego doradcy w kwestii ponownego rozpatrzenia Twojego wniosku w ramach Allegro Ochrona Kupujących. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

konica-minolta-
#9 Pomysłodawca

brave_screenshot_allegro.pl (14).pngNumer oferty: 17771053813

brave_screenshot_allegro.pl (15).png

oznacz moderatorów

konica-minolta-
#9 Pomysłodawca

Co ciekawe i znamienne. Nieuczciwy chiński sprzedawca, bezkarnie i utwierdzony w swojej zuchwałości nadal sprzedaje na Allegro.pl Choć fałszywe produkty i Aukcje zgłaszane regularnie jako aukcje wprowadzajace w błąd (oszustwo), do Administratora.   

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@konica-minolta- poprosiłam o ponowną weryfikację Twojego wniosku.

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

konica-minolta-
#9 Pomysłodawca

Niestety Administratorzy Allegro jako pracownicy Firmy Allegro.pl nie raczą podpisywać się pod korespondencją z Imienia i Nazwiska. Dopiero na wniiosek Służb / Instytucji Państwa Allegro z oporem ujawnia dane osobowe/ presonalne Odpowiadającego. Dlatego to Pan (Moderator, takze bez Nazwiska) musi odszukać sobie Osobę, która odpowiadała w korespondencji = reklamacji/ dyskusji, któa wstrzymała z ramienia Allegro.pl wypłatę środków z "programu ochrony kupujących". Co spowodowało brak odszkodowania za oszustwo nieuczciwego sprzedawcy Allegro.pl

brave_screenshot_allegro.pl (16).png

oznacz moderatorów

kosmeteusz
#11 Animator

Kup od chińczyka bo najtaniej - zwalaj winę na Allegro, że realizacja nie jest na poziomie polskiego przedsiębiorcy.

oznacz moderatorów