Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Duże podziękowania dla Allegro. Właśnie przez konieczność potwierdzenia smsem nie udało mi wygrać aukcji.
Ta funkcja jest:
- ukryta (brak informacji przez zalicytowaniem że może być konieczna weryfikacja)
- niekonsekwentna (limit kwotowy powoduje, że wcześniejsza moja oferta przeszła, a kolejna nie)
- nie fair (jeżeli oferta była złożona przed końcem aukcji, a jedynie oczekiwano na potwierdzenie sms, to dlaczego nie może zostać wzięty pod uwagę czas złożenie oferty, a nie smsa)
Lepiej planujcie funkcje serwisu.
Nie jest to idealne rozwiązanie ale portal się zabezpiecza przed ewentualnymi stratami przez POK. Jako użytkownik allegro powinieneś znać zasady tu panujące i wcześniej się zweryfikować aby w licytacji okazja cię nie ominęła .
No bez przesady. Nie powinno być tak, że osoby rzadko licytujące mają mniejsze szanse w licytacji, tylko dlatego że Allegro ukrywa opcje. Informacja powinna być przed zalicytowaniem.
@qjaw-net Możesz spróbować to obejść tak :
aukcja od 1 PLN, licytuję od razu 1000 PLN, potwierdzam kodem z sms, wyskakuje ze moja oferta jest najwyższa i to jest np 1PLn czy 5 czy 10 - w każdym razie : nisko. Od razu licytuję ponownie z kwotą np 50 PLN - co automatycznie obniża moje maksimum z 1000 do 50 PLN. A potem w ostatnich sekundach mogę już licytować bez potwierdzenia sms powyżej 1000 PLN....
@pinsplash O ,to jednak jest jakiś sprytny sposób na ominięcie .😀