Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Moja płatność blik bez kodu została przerwana, ponieważ brakło mi środków na koncie. Uzupełniłem środki i przeszedłem do zakładki "moje zakupy". Zaznaczam nazwę konta sklepu i klikam "zapłać". Po kliknięciu wyświetla mi się okno z komunikatem "
Nie możesz nic edytować w tym zakupie.
Płatność została już rozpoczęta. Sprawdź status w zakładce Kupione .
No i wchodzę w zakładkę Kupione i tam mam komunikat
Masz nieopłacone zakupy
Opłać je, aby sprzedawca mógł wysłać do Ciebie Twoje zakupy. Jeśli chcesz opłacić część zakupów, oznacz je na liście i kliknij [ZAPŁAĆ].
Próbuję zapłacić, i znów komunikat "Nie możesz nic edytować..." i tak w kółko.
Jak mogę dokończyć płatność.
Konto mam w mBanku w zakładce z autoryzacjami nie mam informacji o oczekujących autoryzacjach.
Zostaw te skomplikowane płatności przez Allegro Finanse i zapłać sprzedawcy normalnie, bezpośrednio na jego rachunek bankowy. Numer konta masz w zakładce O sprzedającym, a jeśli nie masz, poproś sprzedawcę o jego podanie. Wpłatę otrzyma szybciej niż w przypadku zapłaty przez pośrednika. Zapłata na konto nie jest zabroniona, można w ten sposób płacić za zakupy.
@xyz96 jak wspominałeś oferta jest wiążąca i jak sprzedawca nie podaje nr konta nie zmusisz go do tego bo jest takie coś w aukcji dotyczące płatność i trzeba się do tego zastosować 🙂
@kostas11 A gdzie ja piszę o zmuszaniu?
To Allegro ostatnio napisało niezgodnie z prawem w artykule Pomocy, że jeśli kupujący nie otrzyma wpłaty przez Allegro Finanse, nie wyśle przedmiotu.
Ma obowiązek wysłać jeśli otrzyma wpłatę poza Allegro Finanse, została zawarta umowa.
xyz96 a sprzedający nie wygeneruje etykiety i zwróci mu środki . Większość sprzedających na allegro nie podaje numeru konta .
@mdrogeria A co kupującego obchodzi jakaś etykieta? On otrzymał wpłatę i ma wysłać towar. Benzyny miał nie będzie aby dojechać na pocztę i też nie wyśle??
@xyz96 druga sprawa jak kupujący ma smarta ma obowiązek zapłacić przez payu 🙂 bo inaczej sprzedawca nie ma możliwości nadania darmowej paczki !!!
Zapłać za zakupy z góry, za pomocą jednej z metod szybkich płatności online Allegro Finanse.
mdrogeria to go obchodzi , że pewnie nie znajdzie nigdzie nr konta , a sprzedawca mu go nie poda 😁
@mdrogeria Poda, poda 🙂 Gdy nie poda, nie otrzyma wpłaty. Kupujący nie ma obowiązku płacić przez Allegro Finanse.
@Client:58944703 najpierw anuluj płatność odczekaj i kliknij opłać, warto opłacać przez allegro finanse bo wtedy od razu sprzedawca wysyła a jak zrobisz zwykły przelew trwa to zazwyczaj 24h 😉
Tak, od razu wysyła, bo ma info o wpłacie, nie pieniądze. Pieniądze ma dopiero wtedy, gdy zleci wypłatę i poczeka do końca następnego dnia roboczego.
@xyz96 po to są szybkie płatności żeby wysyłać od razu 🙂 Ja wypłatę robię raz w tygodniu i nie czekam na kasę jak wypłaca bo nie ma takiej potrzeby !!!
@kostas11 To nie są szybkie płatności, to jest tylko szybkie info o płatności. Pieniądze otrzymujesz później, niż przy wpłacie na konto.