anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę samodzielnie zdemontować baterii – czy sprzedawca musi pokryć koszt zwrotu?

rafauofficial
#7 Wielbiciel

Cześć,
Zgłosiłem reklamację baterii łazienkowej na Allegro z tytułu wady powłoki i zażądałem zwrotu pieniędzy. Sprzedawca nie odpowiedział w terminie 14 dni, więc reklamacja została automatycznie uznana.

Po wielu nieprzyjemnościach sprzedawca ugiół się przy wsparciu doracy Allegro. Teraz sprzedawca uzależnił zwrot kosztów od dostarczenia towaru za pośrednictwem kuriera którego chce zlecić. Problem w tym, że bateria jest zamontowana, nie mam odpowiednich narzędzi ani kompetencji do jej demontażu, a demontaż wymaga ingerencji w instalację wodną. Próbowałem nawet zrobić to dziś na własną rękę - bezskutecznie. Potrzebny jest jakiś wykwalifikowany hydraulik. 

Moje pytania:

1. Czy sprzedawca musi zorganizować odbiór baterii lub zwrócić pieniądze bez jej demontażu czy powinienem dokonać demontażu na własny koszt?

2. Czy jest jakieś oficjalne źródło lub regulacja Allegro / prawa konsumenckiego, które potwierdza moje prawa w tej sytuacji?

Będę wdzięczny za porady.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rafauofficial Piszesz ,, zgłosiłem ,, więc domniemam ,że nosisz portki / czytaj ,, spodnie ,, /, a to zobowiązuje , demontaż baterii to żadna filozofia , wstyd zasłaniać się brakiem narzędzi i /he....he,,,/ KOMPETENCJI , to czynność , którą facet wykonuje z zamkniętymi oczami .

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć @rafauofficial! Napisz proszę na czacie reklamacyjnym o problemie z demontażem, sprzedający będzie mógł zaproponować rozwiązanie.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów