anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę skorzystać z kuponu za monety.

cris_071
#8 Zapaleniec#

Witam.

Nie mogę wykorzystać kuponu za 20 zł wygenerowanego za monety. Kupon podpowiada się jedynie przy wyborze płatności z Allegro Pay, ale nie jest aktywny, gdyż ta metoda nie pozwala na użycie kuponu. Przy wybraniu płatności BLIK albo Przelew, kupon... znika 😞 Proszę o pomoc.

cris_071_0-1701334590055.png

To widzę przy wybraniu Allegro Pay - i to rozumiem, tu jest poprawnie. Zmieniam metodę płatności na BLIK i:

cris_071_1-1701334671085.png

Kuponu już nie widzę.

Dodam, że przejrzałem listę kategorii, za które nie można zapłacić kuponem i moje produkty na niej się nie znajdują. Wartość koszyka przekracza 45 zł.

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cris_071 spróbuj proszę najpierw wyczyścić pliki cookies i pamięć podręczną oraz sprawdź, czy problem występuje także na innej przeglądarce i w trybie incognito. Jeśli to nie pomoże prześlij mi proszę link do tej oferty oraz pełne zrzuty swojego ekranu wraz z widoczną datą i godziną. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cris_071
#8 Zapaleniec#

Próbowałem w Mozilli i Chrome - to samo, również w trybie incognito. Zawsze jak wybieram BLIK, to kupon znika.

Poniżej linki do wybranej oferty:

https://allegro.pl/oferta/wezyk-rurka-spieniacza-mleka-klucz-ekspresu-krups-14525360193

oznacz moderatorów

cris_071
#8 Zapaleniec#

Screen po wybraniu BLIKA:

Screenshot_20231130_102010_Chrome.jpg

Jak wybiorę Allegro Pay, to kupon jest widoczny i jest wyszarzony - i do tego zastrzeżeń nie mam, to jest ok. Zastrzeżenie mam tylko do tego, że jak wybiorę BLIK albo Przelew, to kupon znika 🙂

Screenshot_20231130_102023_Chrome.jpg

 czy te informacje wystarczą?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cris_071 te zrzuty pochodzą z wersji mobilnej lub aplikacji, więc jeśli to aplikacja podaj mi proszę jeszcze jej wersję. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cris_071
#8 Zapaleniec#

v8.46.1

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cris_071 dziękuję, poprosiłam już zespół techniczny o sprawdzenie tej sytuacji. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cris_071 mam już informację, że nie jest to błąd po naszej stronie. Zgodnie z regulaminem monety uzyskane z promocji "Monety za zakup z Allegro Pay"" możesz wykorzystać tylko płacąc przez Allegro Pay. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cris_071
#8 Zapaleniec#

To w takim razie dalej jest coś nie tak, bo kupon przy wyborze metody płatności Allegro Pay jest wyszarzony i nie mogę go wybrać:

Screenshot_20231130_132658_Allegro.jpg

 jak najbardziej mogę zapłacić przez Allegro Pay, a nawet każdą inną metodą, tylko zależy mi na wykorzystaniu kuponu 😃

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cris_071 wyjaśnię to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cris_071 abyśmy mogli dokładnie sprawdzić przyczynę tej sytuacji, prześlij mi proszę zrzuty całego swojego ekranu (wraz z widoczną datą i godziną) z okna przeglądarki z krokami po kolei krok z całości formularza. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cris_071
#8 Zapaleniec#

Więc tak:
* dodaję do koszyka poniższą ofertę:

https://allegro.pl/oferta/wezyk-rurka-spieniacza-mleka-klucz-ekspresu-krups-14525360193

* przechodzę do koszyka i wybieram DOSTAWA I PŁATNOŚĆ

cris_071_0-1701416728795.png

* wybieram adres i dostawę do paczkomatu, a następnie płatność. Domyślnie jest zaznaczona opcja BLIK:

cris_071_2-1701417315911.png

Jak widać - brak kuponu na liście zniżek.

* zmieniam sposób płatności na Allegro Pay:

cris_071_3-1701417366640.png

(screen wykonany o 8:56, 01.12.2023)

Jak widać - kupon przy wyborze metody płatności Allegro Pay pojawił się na liście, ale z informacją: "Wybrana metoda płatności nie pozwala na użycie kuponu. Ważny do 4 gru 2023"

Czy powyższe informacje wystarczą?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cris_071 na razie tak, dziękuję. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cris_071
#8 Zapaleniec#

@_HolaOla_ chyba się wyjaśnia powoli  - dostałem maila przed chwilą, że wygasa mój kupon 20 zł na produkty z kategorii... Sucha karma, Mokra karma, Smakołyki 🤣 Można sprawdzić pochodzenie tego kuponu? Wydaje mi się, że był generowany w ramach promocji "Monety za zakup z Allegro Pay"... Ale że jest pod konkretne kategorie? Albo że w ogóle na kuponie nie jest to wyszczególnione? Już się gubię w tym allegro 😄

W każdym razie jak dodałem karmę dla kota do koszyka, to kupon jest aktywny

oznacz moderatorów

cris_071
#8 Zapaleniec#

Dodam jeszcze, że wcześniej wykorzystywałem kupon pochodzący z promocji "Monety za zakup z Allegro Pay" przy zakupie oferty:
https://allegro.pl/oferta/google-chromecast-4-hd-tv-wi-fi-pilot-smart-tv-13426746198
W tym przypadku kupon miał wartość 10 zł, wybrałem formę płatności BLIK. 

Numer zamówienia, gdzie wszystko było ok: 9cd62600-8d34-11ee-99df-6fe595e37371
Tu wszystko było w porządku. Natomiast z ciekawości teraz dodałem powyższą ofertę do koszyka i już nie mogę wybrać tego kuponu 20 zł - jest dokładnie ta sama sytuacja, jaką opisałem w zgłoszeniu. 

oznacz moderatorów

cris_071
#8 Zapaleniec#

Dobra, szwagier potrzebował karmy dla psa, zamówiłem, wykorzystałem kupon, więc sprawę można uznać za zakończoną. Dobrze by było, gdyby na kuponie było widać, na jakie kategorie jest przeznaczony. Pozdrawiam 😃

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cris_071 wyjaśniam jeszcze z zespołem co się tutaj wydarzyło, ale cieszę się, że udało Ci się zrealizować ten kupon. Dobrego weekendu!

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Allegro pay nie da się skorzystać z kuponu ponieważ to zakup na raty.

oznacz moderatorów

cris_071
#8 Zapaleniec#

Dzięki za odpowiedź, ale nie chcę zapłacić z Allegro Pay. Proszę przeczytać post jeszcze raz

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Przeczytałem i jestem zdziwiony ze pokazuje się taką możliwość skoro normalnie jest ona niedostępna.

oznacz moderatorów