anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie otrzymałem mojego zamówienia

adam_zawalski
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, poszukuję osób oszukanych przez sprzedawcę[edycja]. Po 2 tygodniach od zakupu zestawu LEGO o wartości 1500pln otrzymałem dziś ogromne pudełko wypełnione wypełniaczem i pudełkami:). Czy walczyć o pomoc Allegro czy sprawa na policję? Przyznam szczerze, że jak kupuję na allegro od nastu lat, tak pierwszy raz zostałem tak oszukany.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@adam_zawalski przykro mi z powodu tej sytuacji. Złóż proszę wniosek z Allegro Protect w tej sytuacji, aby to zrobić oznacz dyskusję jako nierozwiązaną, link do wniosku znajdziesz w Szczegółach zakupu.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

adam_zawalski
#7 Wielbiciel#

Czemu oszuści chronieni są przez ukrywanie nazw/nazwisk? Przez ostatnie tygodnie na allegro jest wysyp sklepów oferujących wysyłki z Niemiec po cenach 30-40% niższych niż sklepowe, przecież to wszystko są oszustwa. Czemu Allegro nic z tym nie robi? Jak po czymś takim mam zaufać i zrobić duże zakupy na Allegro? Kurcze po tylu latach smutno rozstać się z ulubionym miejscem na zakupy.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@adam_zawalski rozumiem Twoje zdenerwowanie, jednak zgodnie z regulaminem społeczności:
" Zabrania się zamieszczania przez Użytkowników Postów [...] zawierających dane osobowe Użytkownika lub innej osoby [...]"
W Twoim przypadku doszło do bardzo nieprzyjemnej sytuacji i rozumiem, że z Twojej perspektywy sytuacja jest jasna, a sprzedający Cię oszukał, jednak bez wyroku sądu nie można publicznie nazywać kogoś oszustem. 
Odpowiedni zespół pracuje nad bezpieczeństwem transakcji i każde zgłoszenie oferty jest rozpatrywane, jeśli mamy podstawy, zawsze podejmujemy działania. Zależy nam, żeby Allegro było bezpiecznym miejscem na zakupy.
Widzę, że złożyłeś już wniosek o rekompensatę, zespół Allegro Protect już się nim zajmuje i wkrótce otrzymasz odpowiedź w wiadomości e-mail.
Mam nadzieję, że to nieprzyjemne doświadczenie nie sprawi, że zrezygnujesz z zakupów w swoim ulubionym miejscu 🙂 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ładnie do czego to ludzie się posuną.

oznacz moderatorów