Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jsem z České republiky a stále nakupuji na Allegro a nechávam si posílat vše do paczkomatu, už dva dny nemohu nic koupit, když zvolím v košíku zaplatit, tak mi to napíše, že prodejce neposílá do mojí země, ale přitom prodejce posílá do paczkomatu, zkoušel jsem koupit i od jiného prodejce a nejde to..Děkuji za rady
@autodilyostrava Czy dobrze zrozumiałam, że nie możesz wybrać wysyłki do Czech chociaż sprzedawca udostępnia ją w ofercie?
Podaj proszę numer tej oferty.
11259601419 -
Nie mogę wybrać tej oferty jako transportu do paczkomat
@autodilyostrava W tej ofercie sprzedający nie udostępnia dostawy do Czech. Możesz zamówić towar do paczkomatu, ale musi się on znajdować w Polsce.
Podejrzewam, że chce zamówić do Paczkomatu w Polsce bo Ostrava jest blisko granicy, tylko problemem może być czeski telefon. Kiedyś bez problemu telefon czeski czy litewski przechodził w zamówieniach paczkomatowych, nie wiem jaka sytuacja jest teraz.
Mam polski numer telefonu, dużo zamawiam w skrzynkach na paczki, ale teraz już nie mogę tego zrobić od weekendu i próbowałem też zamówić u innego sprzedawcy i ten sam problem.
@autodilyostrava To może problemem jest Twój czeski adres. Spróbuj zamiast swoich danych wpisać adres paczkomatu ( ulicę, miasto i kod) .
Dokładnie. Też sprzedawałem Czechom i Słowakom, z odbiorem po naszej stronie granicy. Nie było z tym problemu.
problem je allegro ne u tebe, já mám české číslo, ale bez +420, jsem z Opavy a jezdím do Paczkomatu do Pilsze, nikdy nebyl problém, prodejce nabízí možnost paczkomatu, ale před platbou ukáže, že nelze je to systémová chyba allegro.pl
Hmmm.... Miałem niedawno sytuację, że system InPost (Paczkomat) zaakceptował nr telefonu na "zwykły numer stacjonarny", nie wyświetlił się żaden błąd. Wyłapałem to dopiero po wydrukowaniu etykiety, i to tak jakoś przez przypadek. Nie odważyłem się wysłać takiej przesyłki - na własny koszt wygenerowałem kolejną etykietę z tel. na "komórkę".
Witam, nie wiem w czym jest problem, ale nie mogę skorzystać z transportu do paczkomatu u żadnego sprzedawcy.
Zawsze używam paczkomatu w Godowie, ale to już nie jest możliwe. Coś się zmieniło w Allegro. Wiem, że inni klienci z Czech, którzy korzystają z Paczkomatów w Polsce, też mają ten problem. Paczkomat to jedyny sposób na zakupy na Allegro.
Jaki masz komunikat i w którym momencie? Jak próbujesz wybrać paczkomat? Wpisujesz polski czy czeski numer telefonu?
Mam ten sam problem, do paczkomatu nic nie można zamówić, próbowałem wszystkiego
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam, nie wiem w czym jest problem, ale nie mogę skorzystać z transportu do paczkomatu u żadnego sprzedawcy.
Zawsze używam paczkomatu w Godowie, ale to już nie jest możliwe. Coś się zmieniło w Allegro. Wiem, że inni klienci z Czech, którzy korzystają z Paczkomatów w Polsce, też mają ten problem. Paczkomat to jedyny sposób na zakupy na Allegro.
Jaroslav [edycja]
@Client:48227318 Paczkomat GDO01M (Godów, 44-340, 1 Maja, 57) - przy sklepie Tisław jest włączony i powinna być możliwość jego wyboru w systemie. Jeśli pytasz o Paczkomat w innej lokalizacji, wskaż proszę dokładny adres.
Może państwo nie zrozumiało problemu. Gdy klient ma adres w Czechach, wybór paczkomatu nie jest aktywowany. Musiałem stworzyć fikcyjny polski adres i wszystko działa. Na Allegro robię zakupy od 2018 roku i tak jak pisałem teraz coś się w Allegro zmieniło.
@Client:48227318 Zrozumieliśmy problem. Wyżej pisałam właśnie, że najlepiej wpisać adres paczkomatu do którego się zamawia bo zakup blokuje czeski adres i telefon pewnie też. Najwazniejsze, że to działa 😊
Tak, posłuchałem pani rady i zrobiłem dokładnie to, co pani napisała, ale dużo zagranicznych klientów będzie miało problem i to nie jest dobre dla biznesu Allegro. Kiedyś korzystałem z czeskiego numeru telefonu i Inpost wysłał mi SMS-a na mój telefon komórkowy. Teraz czeski numer i adres to problem. Jak to jest możliwe? Nie rozumiem tego i chciałbym się dowiedzieć, czy kierownictwo Allegro wie o tych kwestiach.
Jaroslav
A czy wcześniej już nie zakładałeś podobnego wątku?