anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę zakupić bo mieszkam we Włoszech

Client:113622218
#7 Wielbiciel

Cześć, jak pisałem, nie mogę zakupić tylko bo mieszkam we Włoszech. Czy istnieje rozwiązanie? W ogóle, nie mogę kupić nic, ani gry, ani jedzenie, nic. Oby, że możecie mi pomóc. Przepraszam za niedogodności. Do widzenia.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113622218 nie ma wysyłki do Włoch z allegro. Jedyny sposób jaki przychodzi mi do głowy to byłoby kupić z odbiorem osobistym i przesłać sprzedawcy opłaconą etykietę nadawczą do ciebie do miejsca zamieszkania.

oznacz moderatorów

Client:113622218
#7 Wielbiciel

@az1rael Ale szkoda, bardzo dziękuję za pomoc!

oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

We Włoszech obowiązują odrębne, rygorystyczne przepisy dotyczące gospodarki odpadami i opakowaniami, a przedsiębiorcy muszą stosować się do włoskich systemów, takich jak CONAI (opakowania) czy rejestr Albo Nazionale Gestori Ambientali (transport).

Unia Europejska, która swoim zamiarze miała ułatwiać członkom w handlu i usługach, moim zdaniem co raz bardziej utrudnia. Teraz żeby móc wysłać coś do EU nawet jedną paczkę rocznie trzeba w każdym z tych krajów rejestrować się do urzędów i wnosić opłaty od każdego deka opakowania i opłaty rejestracyjne oraz co składki co roczne. 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113622218 Przez allegro do Włoch wysyłek nie ma ale można zapytać sprzedawcę o taką wysyłkę . Mnie się już takie wysyłki trafiały .Wystarczy dogadać się ze sprzedawca ,ustalić koszt dostawy ,poprosić o numer konta i zrobić przelew oraz podać mu dane do wysyłki. 

oznacz moderatorów