Przesyłka zawróciła do sprzedawcy, jaki czas ma na zwrot środków na moje konto?
@jroger Przy odstąpieniu od zamówienia - jest to 14 dni od złożenia formularza zwrotu, jednak nie dłużej niż 7 dni od otrzymania przesyłki zwrotnej.
Nie składałem formularza zwrotu,nie odebrałem przesyłki z paczkomatu.Czy powinienem w tej sytuacji coś zrobić, czy czekać?
Samo nieodebranie przesyłki nie jest podstawą do zwrotu środków - towar jest cały czas Twoją własnością niezależnie od tego gdzie się aktualnie znajduje. Żeby otrzymać zwrot środków musisz złożyć oświadczenie o odstąpieniu od umowy - w szczegółach zakupu kliknij ZWRÓĆ ZAKUP.
@jroger nieodebranie paczki to nie wywiązanie się z umowy kupna sprzedaży, zgodnie z KC sprzedawca zobowiązuje się wysłać a Ty odebrać, brak odbioru to podstawa do obciążenia Cię kosztami / startami jakie poniósł sprzedawca 😞
Odstąpić zgodnie z UK nie możesz bo masz na to 14 dni od odebrania a tego nie było, pozostaje Ci napisać do sprzedawcy pokryć koszty powrotu i ponownej wysyłki a jak chcesz zrezygnować z towaru liczyć się że potrąci Ci za wysyłkę i powrót o ile były płatne ( to zależy od przewoźnika u czy smart )
Zrób to jak najszybciej bo za magazynowanie Twojej paczki też sprzedawca może Cię kasować, ale pierw musi wezwać Cię do odebrania a potem będzie naliczał np. 1 zł dziennie 😞