Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Poszukuję osób oszukanych na Allegro Lokalnie przez użytkownika Adrianna 42196612.Pani sprzedaje bilety na koncert Taylor Swift i wyłudza pieniądze.Kwota jest niewielka więc nie mogę zgłosić sprawy na Policję, ale może jest nas więcej pokrzywdzonych i wtedy razem możemy działać.
@ewa2-e2 oczywiście że możesz zgłosic sprawe na policję art 286kk oszustwo można zgłosić od kwoty 1 grosza zagrożenie karą grzywna 5tys zł lub 2 do 8 lat pozbawienia wolności ścigane na wniosek pokrzywdzonego
A co z kwotą o niskiej szkodliwości społecznej? Teraz jest to 800 zł.W moim przypadku to 450 zł.
@ewa2-e2 ta kwota dotyczy kradzieży a tu mamy oszustwo. Sąd albo dowali 5k grzywny albo odsiadkę w minimalnym wymiarze pytanie czy zlapia i dopatrzą się większej ilości przekrętów
Dziękuję !!!!
@ewa2-e2 dziękuję za Twoje zgłoszenie, zablokowaliśmy to konto.
Przykro mi, ale ponieważ do sprzedaży dochodzi poza Allegro nie możemy pomóc, sprawa powinna zostać zgłoszona na policji.
Ja również zostałam oszukana przez te osobe
To się skontaktujcie przez wiadomość z panelu allegro i złóżcie zawiadomienie
Już to zrobilam
Czyli sprawa na policji, tak?
@ewa2-e2 @dominika9111 używajcie @i wybierajcie nicki będzie wiadomo że piszecie do siebie bo powiadomienia wyskakują każdemu co pisał w wątku
Witam,
Rozmawiałam dzisiaj z Policją i zgłaszam przestępstwo z art 286kk .Podejrzewam,że nie będzie to takie łatwe, ale postanowiłam, że nie odpuszczę.Dla zasady.Proszę dać znać, gdyby Pani chciała porozmawiać.
@dominika9111 @ewa2-e2 Taką sprawę jak najbardziej trzeba zgłosić na policji.
Dodatkowo uważajcie proszę na inne podobne oferty, ponieważ zgodnie z regulaminem eBilet dane na bilecie nie będą zmieniane (co oznacza, że kupno biletów "z drugiej ręki" również na ten moment nie jest możliwe).
Oczywiście, że możesz bo to wyłudzenie, a nie kradzież. A jakby Pan policjant próbował odmówić to poproś o pisemne potwierdzenie odmowy przyjęcia zgłoszenia. Zwykle to pięknie działa...
Witam, jestem kolejna osobą która została oszukana. Będę zgłaszać zawiadomienie na policję w tej sprawie ale jesli grupowo możemy również coś osiągnąć to jestem zainteresowana!
Ogłoszenie o sprzedaży bilety od tej "pani" właśnie pojawił się na oleiks, dzięki za ostrzeżenie.
Drodzy, ja wciąż nie rozumiem dlaczego w momencie gdy coś jest taniej, to wyłączamy myślenie. Nie chcę nikomu dopiec, ale dlaczego przed zakupem na Allegro czy innym serwisie, których właściciele mają minimalny wpływ na wystawiane przedmioty i warunki zakupu nie sprawdzacie czy to rzeczywiście "okazja"? Od lat bilety na znane eventy są imienne. Im droższa impreza tym ostrzejsze warunki zakupu - aż do braku możliwości zmiany właściciela biletu włącznie. Przecież to są informacje powszechnie dostępne. Każdy, kto czyta regulaminy na stronie (które przecież musi zaakceptować!) wie, że taki serwis jak Allegro ma zerowy wpływ na autentyczność wystawianego przedmiotu i sprzedającego (co zresztą logiczne). A potem płacz.