anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie otrzymałam przesyłki

Client:91787400
#2 Obserwator#

poczta polska miała mi dostarczy paczkę od zagranicznego sorzedwcy 2 miesiace czekam na nią piałam juz do sprzedwcy w tej sprawie relamacji okazało sie ze kurier niby mi ja dostarczył 11 maja nie było ani avizo nic  zadno info na poczta twierdzi ze nic nie wie na inolifolini ze niby jest w mojim miescie w bloku a ja ani nie widzałam tej paczki co mam zrobić nie mogę reklamować sama

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:91787400 Możesz reklamować. Złóż pisemną reklamację sprzedawcy mailem, nie na żadnej poczcie. To sprzedawca jest odpowiedzialny za przesyłkę do momentu, aż ją otrzymasz. Domagaj się wydania towaru lub zwrotu całej wpłaty. Jeżeli sprzedawca będzie Ci stwarzał problem, otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa ponownie w niej zgłoś reklamację i po 24 godzinach poproś tam o pomoc pracownika Allegro. Wtedy sprzedawca nagle stanie się bardziej ugodowy. Nie słuchaj sprzedawcy, że ktoś niby paczkę odebrał, on musi udowodnić, że Ty ją odebrałaś. Jeśli tego nie zrobi, musi niezwłocznie dostarczyć towar lub oddać całą wpłatę. Jeżeli Dyskusja nie rozwiąże problemu, zamknij ją po 14 dniach jako nierozwiązaną i złóż wniosek o zwrot środków z Programu Ochrony Kupujących; https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia To ostatecznie otrzeźwi sprzedawcę, ponieważ otrzymuje on info o złożonym wniosku i wie, czym to grozi.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:91787400 napisz sprzedawcy że nie masz paczki niech złoży reklamację, jak się okaże że nie ma podpisu i poczta - sprzedawca nie udowodni że Ci dostarczył to należy się odszkodowanie lub ponowna wysyłka, na dziś jest słowo - słowo Sprzedawca ma info że doręczone a Ty nie masz jak udowodnić że nie masz paczki 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:91787400 Nie da się udowodnić, że się czegoś nie ma. Udowodnić można, że się coś dostarczyło kupującemu. Sprzedawca powyżej wprowadza Cię w błąd.

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

kazał mi po kurierach dzwonic w tej chwili tyko pani kurier szuka numeru mojego reionu  nie chce własnie złosyc reklamacji sprzedwca

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:91787400 Nie słuchaj sprzedawcy, otwórz Dyskusję. To on odpowiada za przesyłkę przed Tobą, nie żaden kurier. Bez Dyskusji i wsparcia Allegro tego nie załatwisz. Linki masz wyżej.

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

wysłam mu lik z wysanym wnioskiem do allegro nie bedzie mi tu krecił

oznacz moderatorów

exoryna
#14 Krzewiciel#

Sprzedawca z zagramanicy powiadasz?

To w ogóle można podłączyć taki zakup pod polskie prawo?

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

mozna bo reklamacja na poczcie z jego strony jest mozliwa on ma koto zawieszone

oznacz moderatorów