Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam od jednego z użytkowników z chin rower , w wiadomości prywatnej sprzedający zapewniał mnie że na rower trzeba czekać pół miesiąca i do 30 lipca dojdzie. Wcześniej, po paru dniach od zakupu przyszło mi powiadomienie na allegro że "przesyłka odebrana" (chodzi o tą ofertę), mimo że żadnego kuriera nie było z rowerem.
Rozpoczęłam dyskusję z allegro - czemu roweru nie mam a pisze że jest odebrany. Sprzedawca zobowiązał się że dostarczy rower tak jak informował do 30 lipca i prosił o zakończenie dyskusji (na temat produktu aby pozytywnie przesłać przesyłkę) co zrobiłam.
Dziś jest 10 sierpień, wcześniej koło 29 lipca pisałam mu kiedy rower przyjdzie i do dziś nie odpisał.
Proszę o pomoc gdyż padłam ofiarą oszustwa. Jak mogę odzyskać zapłacone środki i dlaczego allegro produkt nieodebrany oznacza automatycznie jako odebrany ?
@oliwer127 Dziękuję za obszerne informacje, teraz wiemy że nie dostałaś żadnych pism podatkowych, więc rower nie został wysłany albo inaczej: nie dotarł do granicy. Masz całkowite prawo do odszkodowania z POK.
Ja też kupowałem z Chin ale kiedyś przychodziło to zadeklarowane jako prezenty, upominki, były więc zwolnione z podatku i cła. Niestety czasy się zmieniają i oferty zagraniczne będą się obecnie wiązać z dodatkowymi opłatami. Więc ja nie straszę lecz pisze to co wiem.
Jeżeli ktoś tutaj pisze, to nie po to żeby straszyć lecz żeby pomóc i doradzić. Ale skoro ci to nie odpowiada więcej nie będę się wtrącał.
Życzę udanych zakupów 😊
@oliwer127 Poproś o ponowne otwercie dyskusji. @LEW433 podał Ci link do napisania.
@oliwer127 sprawdziłam, że wniosek został zaakceptowany, a wypłata rekompensaty zlecona 12.08.2022 roku.
Poproszę jeszcze dział zajmujący się rekompensatami o wysłanie do Ciebie potwierdzenia w tej sprawie. Otrzymasz je w wiadomości e-mail.
Cieszę się, dziękuję Moniko,
Puki co do tego czasu jeszcze żadnego emaila nie otrzymałam - jedynie powiadomienia o aktywności we własnym wątku na forum... no cóż będę czekała
@oliwer127 potwierdzenie zostało wysłane 17 sierpnia o 16:22 w sprawie numer 25425684. Jeśli środków wciąż nie ma na Twoim koncie, bardzo proszę skontaktuj się z bankiem.