4 lis 2025, 18:53 zakupiłem Sauna ogrodowa QUADRO 240 сm 2QL zestaw z piecem HARVIA PC90.
W trakcie zakupu nie zaznaczyłem dostarcz fakturę,, zrobiłem to niezwłocznie po wysyłając wiadomość sprzedającemu. Kolejne przypomnienie wysłałem 20 listopada także z poprawnymi danymi do faktury. Dostałem odpowiedz że Allegro wystawi mi fakturę. Otrzymałem ją niestety dane na niej to adres dostawy. Prosiłem o korektę sprzedający stwierdził, że nie może tego dokonać Proszę sprawdzić korespondencję ze sprzedającym i pomoc mi,, faktura jest mi niezbędna.
@mundi11 Jeśli nie podałeś danych do faktury w dedykowanym do tego miejscu podczas zakupu to jej wystawienie leży jedynie w dobrej woli sprzedającego (jeśli nie zdąży jeszcze wystawić innego dowodu zakupu).
Bardzo często sprzedaż i wystawianie dokumentów sprzedaży jest zautomatyzowane i nie ma znaczenia co wyślesz w wiadomości po zakupie - liczy się to co podasz w formularzu zamówienia.
Jeśli sprzedający wystawił już inny dokument zakupu to nie ma możliwości aby wystawić do tego fakturę - przepisy na to nie pozwalają ale o tym pewnie wiesz.