Witam, zwróciłam przedmiot , nie otrzymałam zwrotu pieniędzy, otworzyłam dyskusję ale bez odzewu ze strony sprzedającego. Aktualnie sprzedający ma zablokowane konto. Złożyłam wniosek o wypłatę w ramach ochrony kupujących ale nie wiem dlaczego ten wniosek został odrzucony. Na maila dostałam jakąś kopię odpowiedzi z Allegro o treści że sprzedawca prosi o dane i numer mojego konta to mi przeleje pieniądze. Moje pytanie - czy to jest normalna praktyka , czy mogę podać te dane na maila poza Allegro ?
@sunagra Doprecyzuj jakie to było zamówienie.
cytuję treść maila jaki otrzymałam z Allegro: "
Allegro
Cześć Karolina,
Masz nową wiadomość od Allegro Ochrony Kupujących [267609-1766996798]
Piszę do Pan w sprawie wniosku Allegro Ochrona Kupujących, który zaakceptowałam.
Proszę Panią o przesłanie numeru konta bankowego, na który mam zwrócić pieniadze za zakup.
Szczęśliwego Nowego Roku!
Pozdrawiamy
Allegro"
@sunagra Podasz proszę numer zamówienia? 😉 Sprawdzę wówczas całą sprawę. Mail wygląda jak od Allegro. Możemy prosić Cię o dodatkowe dane do zwrotu pieniędzy.
Little Dutch Kulodrom Blue 2007438 Data zgłoszenia zwrotu: 28 paź 2025, 21:56 Numer zwrotu: W5MG/2025 26 paź 2025, 17:14 Od babystuff_plLittle Dutch Kulodrom Blue 2007438 - 137,48 zł
|
dodam , że na Allegro pisze, że zwrot jest odrzucony, cytuję: "
@sunagra W tej sytuacji postępuj zgodnie z informacją z maila. Wyślij numer konta bankowego, a otrzymasz zwrot pieniędzy- zgodnie z mailem, którego otrzymałeś.
Pytam, bo mail jest z Allegro a w mojej historii zakupów pisze , że wniosek nie został zaakceptowany przez Allegro, więc czy pieniądze zostaną zwrócone przez sprzedawcę bezpośredni na moje konto jak podam numer konta - czy tak to należy rozumieć ?
@sunagra Masz wszystko dokładnie opisane w mailu- "Piszę do Pani w sprawie wniosku Allegro Ochrona Kupujących, który zaakceptowałam.
Proszę Panią o przesłanie numeru konta bankowego na który mam zwrócić pieniądze za zakup."
Odpowiedz na tę wiadomość i wyślij numer konta bankowego. Otrzymasz zwrot pieniędzy.
Od
babystuff_plProszę mi przedłużyć od was kartę na tydzień