anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie uznana reklamacja czy mogę się starać o rekompensatę

hnacik2
#7 Wielbiciel#

Proszę o pomoc lub podpowiedź co mogę zrobić? Kupiłem na allegro opony i po półtora miesiąca użytkowania, w trakcie jazdy opona pękła, po zgłoszeniu tego sprzedającemu, napisał by odesłać oponę na reklamacje. W trakcie oczekiwania zakupiłem kolejną by móc nadal jeździć, a po uwzględnieniu reklamacji miała być zwrócona kwota za tą oponę (uzgodnione telefonicznie). Po tygodniu sprzedający napisał że reklamacja nie została uznana przez producenta, twierdząc że w opona została uszkodzona mechanicznie, nadmienię tylko że nic takiego nie nastąpiło, nie było nawet żadnych śladów obtarcia. Sprzedający nic się do tego nie odniósł i więcej nie odezwał, dopiero po zapytaniu przez allegro,,czy udało się porozumieć że sprzedającym"po zgłoszeniu żę sprawa nie została rozwiązana, sprzedający napisał, że mogę się od tego odwołać ale sam i na własny koszt. Co w takiej sytuacji?

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

az1rael
#21 Demiurg#

nic możesz iśc do sądu ale nawet nie masz opony by zbadał ekspert albo jakiś twój wulkanizator, skoro producent nie uznał reklamacji to poproś w dyskusji o pismo od producenta że nie uznał zacznij od tego

oznacz moderatorów