Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiony przedmiot z wybraną opcją dostawy Pocztex punkt odbioru żabka został przekierowany na urząd pocztowy.
Urząd pracuje w godzinach mojej pracy i leży spory kawałek od miejsca zamieszkania.
Infolinia twierdzi że każda przesyłka do punktu odbioru może być przekierowana do urzędu pocztowego.
Dla mnie w tym monecie ta usługa traci sens.
Bo coś co miało mi zająć 10min teraz wiąże się z całym przedsięwzięciem logistycznym.
Odbiór nie przeze mnie wiąże się z wystawieniem pełnomocnictw odbiór.
Za przesyłkę odpowiada sprzedajacy do momentu odbioru wg prawa jeżeli zakup od firmy, więc należy tam składać reklamacje.
@LEW433 jak zawsze wprowadza w błąd. Za błędy przy doręczeniu przesyłki odpowiada nadawca. W przypadku przesyłek Allegro Pocztex jest to w większości przypadków Allegro. Zgodnie z prawem Pocztowym oraz zgodnie z załącznikiem nr 16 Regulaminu Allegro.
Mi to wygląda na nieprzyjęcie przesyłki przez Żabkę (brak miejsca, przesyłka ponadgabarytowa itp.). Wtedy z automatu trafia ona do placówki pocztowej przypisanej do adresu punktu odbioru.
Poza tym emonitoring pokazuje, że była w Żabce. Akurat tutaj było doręczenie do punktu bezpośrednio z WER z pominięciem lokalnych placówek pocztowych. Dopiero w razie odmowy przyjęcia paczka wraca na WER i kolejnego dnia zostaje wysłana z transportem do placówki własnej operatora.
Myślę że przesyłka mieści się w pudelku po adidasach i waży 5 - 10kg
Albo uszkodzone opakowanie albo coś z etykietą - ktoś tu sugerował problem z kodem kreskowym.
Problem z kodem mało realny. Po pierwsze przesyłka była skanowana po drodze, a po drugie zawsze można ręcznie przepisać nr przesyłki (w tym kodzie nic więcej nie ma).
@Chorzowiak Wskaż proszę numer zamówienia, o które chodzi.
No tak, z pocztą masz umowę?
Tez miałam taka sytuacje - wynikała z tego ze był błędny kod kreskowy, którego w żabce nie mogli wczytać dlatego paczka została przekierowana do urzędu pocztowego. Dla mnie to akurat nie był problem wiec nie dociekałam kto zawinił.
Gdyby godziny pracy urzędu nie pokrywały się z moimi, też nie byłby to aż taki problem.
Po to się wybiera Paczkomat, punkty odbioru - szerokie ramy czasowe (do24h) i odbiór kodem (nawet kolega czy sąsiad)
A teraz wymagają ode mnie podania moich i czyichś danych drażliwych 😉
@Chorzowiak Żabki i żadne inne punkty odbioru, poza pocztą/marketem nie są z gumy. Jak są zawaleni paczkami mogą odmówić przyjęcia kolejnych paczek do wydania.
Mnie to spotkało z Allegro One i punktem Kolportera, nie mogłem nadać paczki ponieważ byli zawaleni paczkami i wyłączyli przyjmowanie kolejnych paczek, zarówno do nadania, jak i odbioru.
@Chorzowiak to jest zgodne z regulaminem, który akceptujesz logując się na allegro
7. Przesyłka przeznaczona do odbioru w automacie paczkowym w ramach opcji AUTOMAT lub
w punkcie odbioru w ramach opcji PUNKT, w przypadku braku dostępności punktu odbioru lub automatu paczkowego (np. awarii, przepełnienia), jest przekazywana do odbioru w najbliższym dostępnym punkcie odbioru lub automacie paczkowym. Informację o tej sytuacji Poczta Polska przekazuje SMS-em oraz opcjonalnie pocztą elektroniczną (e-mail) lub za pomocą aplikacji mobilnej.
@Chorzowiak napisał(a):
Bo coś co miało mi zająć 10min teraz wiąże się z całym przedsięwzięciem logistycznym.
Odbiór nie przeze mnie wiąże się z wystawieniem pełnomocnictw odbiór.
Nie przesadzaj, zajmie ci to 20 minut dłużej i to jest przedsięwzięcie logistyczne? Odległość między wskazaną przez Ciebie Żabką a Urzędem Pocztowym.
I tak jak pisałem wcześniej - wg trackingu była próba dostarczenia do Żabki. Żabka z różnych powodów (zawalenie paczkami, awaria) mogła odmówić przyjęcia paczki.
Odległość jest najmniejszym problemem.
Nie mogę odebrać sam (w sumie mogę wziąść urlop i odebrać) więc muszę znałeś kogoś kto to zrobi i wypisać na niego upoważnienie (najpierw otrzymać te dane od tej osoby-w sumie wg Rodo dane drażliwe )
90 letnich rodziców nie wypada, żony z chorym kręgosłupem może też.... Mówisz 20 min ja już myślę 2,5 godziny (no niecałe bo z 20 min pisze posty)
Masz rację, a powiedz jakbyś nie zdążył odebrać i paczka wróci do sprzedajacego to złożysz reklamację na PP?
@Chorzowiak to nie wystarczy jakiś kod odbioru jak z żabki ? przecież tam nie trzeba osobiście odbierać. podaje się końcówkę numeru paczki lub nazwisko i kod odbioru. Żadnych dokumentów.
@To jest dziwne bo na przesyłce może być tylko nazwisko i nr tel
Na pewno jest nr przesyłki.
Zamiast kodu dostałem powiadomienie przekierowana - odbiór UP.
A tam bez dowodu raczej nic nie dają bo Infolinia Pocztex "jak nie może Pan sam to niech upoważni kogoś" .
Poczta przy odbiorze chce dowodzik