Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Co w momencie, gdy nie zgadzam się z decyzją Allegro w Dyskusji? Zamówiłam szczotkę, która przyszła bez żadnego opakowania (folijka itp). Została dostarczona jedynie w kopercie wysyłkowej. Odesłałam szczotkę, ponieważ uznałam, że była używana - nie wyglądała na nową szczotkę. Sprzedawca nie przyjął zwrotu, ponieważ uznał, że to ja użyłam szczotki. Otworzyłam dyskusję, a pracownik Allegro poprarł Sprzedającego, ponieważ jak rozumiem - naruszyłam opakowanie chroniące produkt. Ale jak je naruszyłam skoro szczotka została wysłana luzem, a koperte wysyłkową musiałam otworzyc, żeby sprawdzić stan przedmiotu. Proszę o pomoc czy mam jakieś jeszcze szanse w tej sprawie.
@Aguuuu93 To szkoda że nie masz dowodu że szczotka przyszłą bez opakowania, teraz odznacz dyskusję jako nierozwiązaną, po 14dniach możesz to zrobić, im wystaw odpowiedni komentarz. Możesz udać do do rzecznika konsumentów jak chcesz dalej walczyć.
Kupujący musi odesłać szczotkę na nowo do mnie i ponoszę dodatkowe koszty wysyłki. Ja nie mam dowodu, że szczotka przyszła bez opakowania, ale sprzedający też nie ma dowodu na to, że wysłał mi szczotkę w opakowaniu..
@LEW433 i chcesz ją narazić na przegrany pozew sądowy gdzie sprzedawca jednoznacznie udowodni że nie przeczytała oferty, gdzie wołem pisze zwrot ograniczony, a nie ma dowodu jak zostala zapakowana szczotka? Samo allegro stoi po stronie slrzedawcy. Popukaj sie w czułko z takimi radami bo dzialasz na szkodę kupującej. @Aguuuu93 nie słuchaj wyleniałego kota bo tylko dąży do eskalacji i awantury. Sprzedawca może za negatyw podac cie do sądu cywilnego o naruszenie swojej dobrej opini i na podstawie poszlak w tym sądzie wykarze korelacje wystawienia negatywu za odmowę zwrotu w transakcji po przedstawieniu screnów z dyskusji a nega wystawiasz do zakupu i on ma mail że kupujaca o nicku wystawila negatyw. Nie wspomnę nawet o tak prostych rzeczach że na sprawę trza sie udać do miejsca zamieszkania sprzedawcy gdzie zlożono pozew czyli czasem pół Polski przejechać. Stracisz czas i nerwy bo wylenialy kot się ucieszy że wywolał awanturę. Jedyna szansa to zmiana stanowiska allegro poprzez pokazanie interpretacji uokiku jak pisałem wyżej.