Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Kupiłem przedmiot gdyż na stronie było napisane termin dostawy trzy dni robocze i konkretna data kiedy przesyłka bedzie u mnie. Kupiłem w czwartek miała być w poniedziałek. A wybrałem akurat ten bo zależało mi żeby towar dotarł na poniedziałek. Dziś jest poniedziałek i nic sie nie ruszyło, chciałem założyć dyskusję a allegro mówi że mają czas do jutra na wysłanie przesyłki. To pytam po co na stronie jest taka informacja skoro wogóle nie jest wiążąca???
Te czasy są tylko sugerowane przez allegro i sprzedawca nie ma na to wpływu ,sprawdź w ustawieniach jaki czas podaje sprzedawca na nadanie przesyłki a potem dolicz sobie ile czasu potrzebuje na dostarczenie dostawca (u każdego w regulaminie może być inaczej) .
nie jest wiążąca bo nikt nie jest w stanie czasu dostawy prze przewoźnika wyliczyć . Jak się dobrze wczytasz -
,, przewidywany czas doręczenia wyliczony na podstawie ......,,
Rozumiem to doskonale i nie miał bym pretensji gdyby paczka na drugi dzień w poróż ruszyła i poprostu się wlokła ale tutaj nawet etykietki nikt nie przygotował.
Przewidywany czas dostawy wylicza Allegro na podstawie wcześniejszych wysyłek, na dole masz np:
@-PiotrekP- Pretensje tylko i wyłacznie do Allegro, które te czasy bierze "z d...." wg wymyslonego i nie mającego wiele wspólnego z rzeczywistością algorytmu. Sprzedawca deklaruje np czas wysyłki "3 dni robocze" i to jest wiążąca informacja. Etykietę może wydrukować dopiero na koniec 3-ego dnia.