Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W dniu 5 lut 2025, dokonałem zakupu skrzynka elektryczna i stycznik modułowy od ELECTRO 24 .
W dniu 7.02. o godzinie 12:30 zmienił się status przesyłki na dostarczona, pomimo że nie została do mnie dostarczona na podany adres. Próby zgłoszenia reklamacji u sprzedawcy jak i w firmie kurierskiej nic nie dały. do dnia dzisiejszego moja sprawa nie została załatwiona. Allegro również nic z tym nie robi.
Widzę ze w tym kraju chroni się nieuczciwych sprzedawców.
Poniżej przesyłam moją korespondencję z wiadomości Allegro
Pytanie o zakup
Proszę o wyjaśnienie dlaczego pojawiła się informacja że przesyłka została odebrana jak ja jej nie otrzymalem
16:41
Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe.
16:59
Dzień dobry,
kontaktujemy się z allegro w celu uzyskania informacji.
Pozdrawiam
[edycja]
06:31
Witam serdecznie. widzę że moja sprawa została zamieciona pod dywan. Minęło już 14 dni od ostatniego kontaktu i ani państwo ani też Allegro nie interesuje się wyjaśnieniem problemu. .
17:41
Chatbot Allegro 17:41
Psst! Tu Allina, czatbot Allegro. Zanim wyślesz wiadomość do sprzedającego, mam małą podpowiedź!
Jeśli Twój zakup jest w jakimś stopniu wadliwy, możesz złożyć reklamację. Więcej na ten temat przeczytasz w naszym artykule.
Warunki reklamacji sprawdzisz w ofercie.
Pamiętaj, aby w zgłoszeniu podać jak najwięcej szczegółów dotyczących wady/uszkodzenia. Przyspieszy to proces reklamacji. Czas na jej rozpatrzenie to 14 dni.
Wiadomość „Witam serdecznie. widzę że moja sprawa została ...“ wysłana. Poczekajmy na odpowiedź sprzedającego. Miłego dnia!
Czy odpowiedź Alliny Ci pomogła?
Dzień dobry,
allegro nie wyjaśniło co stało się z paczką. Została złożona reklamacja.
Pozdrawiam
[edycja]
07:05
Widzę że nie zależy wam na wyjaśnieniu sprawy.
Allegro również umywa ręce. Oby tak dalej
20:45
Chatbot Allegro 20:45
Psst! Tu Allina, czatbot Allegro. Zanim wyślesz wiadomość do sprzedającego, mam małą podpowiedź!
Jeśli Twój zakup jest w jakimś stopniu wadliwy, możesz złożyć reklamację. Więcej na ten temat przeczytasz w naszym artykule.
Warunki reklamacji sprawdzisz w ofercie.
Pamiętaj, aby w zgłoszeniu podać jak najwięcej szczegółów dotyczących wady/uszkodzenia. Przyspieszy to proces reklamacji. Czas na jej rozpatrzenie to 14 dni.
Wiadomość „Allegro również umywa ręce. Oby tak dalej“ wysłana. Poczekajmy na odpowiedź sprzedającego. Miłego dnia!
Czym była wysyłka? Smart? Zakup jako konsument czy firma?
Wysyłka UPS .
Z nimi też nie ma żadnego kontaktu
@38202771, czy możesz podać mi numer zamówienia, którego dotyczy sprawa?
Czy kontaktowałeś się z przewoźnikiem w sprawie otrzymania potwierdzenia, gdzie przesyłka została dostarczona?
Możesz poprosić o wypowiedź Doradcy Allegro w dyskusji. Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja - mam nadzieję, że uda się rozwiązać sprawę.
Nr zamówienia
Numer zamówienia
ff488890-e3c9-11ef-9fcf-c3d8066e9d69
Tak złożyłem reklamację w UPS [firmy kurierskiej która miała dostarczyć przesyłke]
Też brak jakiejkolwiek reakcji.
Historia przesyłki
Zakup opłacony
5 lut. 2025, 15:05
Oczekuje na nadanie
Od czw. 6 lut 09:04
W drodze
Od czw. 6 lut 15:04
W doręczeniu
Od pt. 7 lut 04:33
Przesyłka odebrana
pt. 7 lut 12:30
Tylko ze o godzinie 12:00 odebrałem inna przesyłkę z DHL a ta nigdy do mnie nie dotarła
Dyskusję rozpocząłem 10 lutego .
11 lutego sprzedający napisał że skontaktuje się z allegro żeby wyjaśnić sytuację.
Do 26 lutego żadnej odpowiedzi
Ponowiłem zapytanie
27 lutego sprzedający odpisał że składany reklamację
Od tamtej pory żadnej informacji
Po prostu wszyscy umywają ręce
@38202771 dla tego zakupu nie ma założonej dyskusji, ani nie było. Zapewne masz na myśli czat ze sprzedawcą. Dyskusję możesz założyć w tym miejscu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa. W razie gdybyś potrzebował pomocy, skorzystaj z opcji [poproś o pomoc allegro].