Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy sprzedajacy moze nie odebrac przesyłki, ze zwrotem zakupionego towaru? Przesyłka zamowiona byla na osobe X a odeslalam ja jako osoba Z. I tłumaczy sie tym ze osoba Z nie jest jego Klientem. Prosze o Podpowiedź
Nie ma znaczenia kto odsyła towar. Od umowy ze sprzedawcą odstępuje kupujący i kupujący otrzymuje zwrot wpłaty. Sprzedawca ma obowiązek odebrać zwrot i oddać pieniądze kupującemu. Jeśli kupujący ma z tym problem, niech otworzy sprzedawcy Dyskusję https://allegro.pl/dyskusje/nowa i domaga się zwrotu pieniędzy. Jeśli będzie problem, po 24 godzinach może tam poprosić o pomoc Allegro.
Jeśli paczka nieodebrana i już wraca, sprzedawca powinien dodatkowo pokryć koszt ponownej wysyłki.
Sptzrdajacy zaslania sie regulaminem ktorego nie ma w swoim sklepoe smieszne. Z tego co przeczytałam na allegro tez nie ma takich informacji. Rozumiem ze mogę sie rowniez domagac kosztow poniesionych w zwiazku ze zwrotem paczki oraz kolejnej wysylki?
Tak, niech kupujący otworzy Dyskusję i poprosi tam o pomoc pracownika Allegro.
czy kupujący:
- odstąpił od umowy?
- poinformował Sprzedawcę o zwrocie towaru?
- czy odstępowała od umowy inna osoba i to ona zwróciła towar?
jakich informacji nie ma w regulaminie?
tak jak napisał @xyz96
Od umowy ze sprzedawcą odstępuje kupujący i kupujący otrzymuje zwrot wpłaty. Sprzedawca ma obowiązek odebrać zwrot i oddać pieniądze kupującemu.
powtarzam - kupującemu nie osobie z
@Klaaudiaa007 Po co drugi wątek o tym samym?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Pierwszy post i nie wiedza
@Klaaudiaa007 Zależy jak droga ta "niewiedza", ale tu sprzedający stoi na przegranej pozycji.