Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nr 48cdf3a1-c750-11eb-8b1a-f7690a1d4140
@forsoft W naszym systemie, w rubryce z danymi do faktury widzę: "Młodzieżowa Spółdzielnia Mieszkaniowa (...)". NIP też jest widoczny. Czy sprzedający sygnalizował, że nie otrzymał tych danych?
Dodatkowo płatność ma status "rozpoczęta".
Nie miałem jeszcze odpowiedzi od sprzedającego.
W mailu jaki otrzymałem jest tylko:
Dane do faktury
ul. Reja 80A
16-400 Suwałki
Właśnie dostałem odpowiedź od sprzedawcy. Otrzymał on komplet danych. Tylko mail do mnie zawierał niekompletne dane.
@forsoft Możliwe, że problemem jest tutaj przeglądarka lub poczta, z której korzystasz. Sprawdź czy problem występuje kiedy otwierasz wiadomość przy użyciu innej przeglądarki.
Akurat to jest niemożliwe. Nie da się wyświetlić czegoś, czego nie ma w źródle wiadomości. Analizując jej zawartość za pomocą edytora tekstowego wyraźnie widać, że pomiędzy tekstem "dane do faktury" oraz "ul. Reja 80A" nie ma żadnego innego tekstu. Oznacza to, że w kodzie HTML nie ma nazwy firmy i żadna, absolutnie żadna przeglądarka nie wyświetli czegoś, czego tam nie ma.
Wiadomość została błędnie utworzona i nie zawiera nazwy firmy. Próba jej wyświetlenia/interpretacji w sposób który tę nazwę firmy magicznie znajdzie jest po prostu niedorzeczna.
Gwoli ścisłości jestem informatykiem. Wiem co nieco o HTML i protokołach pocztowych. Wiadomość odebrałem w programie Thunderbird, który pozwala na wgląd w kod źródłowy wiadomości. Ten konkretny fragment wygląda tak
<h2 style=3D"margin-top: 0; margin-bottom:0;padding:0; = font-size:16px;font-family: 'Roboto', Arial, sans-serif;">Dane do faktury</= h2> <p style=3D"font-size:14px; line-height:18px; font-fami= ly: 'Open Sans', Arial, sans-serif; padding:0; margin-top:5px; margin-botto= m: 0"> = =20 ul. Reja 80A<br> 16-400 Suwa=C5=82ki<br> </p>
@forsoft ciesz się, że nie zaproponowali ci czyszczenia przeglądarki, ciasteczek 🤭 - bo to zwykle porada nr jeden i to bardzo skuteczna, a jakże. 🤪
Tak z ciekawości się zapytam, czy w adresie do faktury wpisywałeś jakieś znaki specjalne, które mogły by wyciąć tekst, typu znaki zastrzeżone etc. ®™© ?
Nazwa firmy to "Młodzieżowa Spółdzielnia Mieszkaniowa". Nie ma tu żadnych znaków specjalnych. W numerze NIP też takowych nie ma.
Z tych danych korzystałem już w przeszłości, i wszystko działało prawidłowo.
@forsoft Jeśli to nie kłopot, prześlij mi proszę tę wiadomość w formacie eml na adres spolecznosc@allegro.pl.
Przesłałem jako załącznik.