anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niepełne zamówienie

KluchaGBN
#7 Wielbiciel#

Witam. Mam problem ze sprzedającym. Zamówiłem 3 pary butów roboczych a otrzymałem tylko jedną parę. Zaraz po odebraniu paczki wiedziałem że jest tam tylko jeden karton o czym poinformowałem sprzedawce. Sprzedawca przyznał się do błędu, przeprosił i poinformował że dośle brakujące 2 kartony. Tamtą paczkę pozwolił mi rozpakować - nie chciałem otwierać w razie gdyby nie przyznał się to chciałem odesłać. W dyskusji już trzykrotnie prosiłem o wysyłkę a on oświadczał że tego samego dnia lub na następny dzień wyśle. Problem w tym że w mojej pracy buty starczają mi na max 2 tygodnie, buty które dostałem od sprzedawcy są dawno w śmieciach bo sprawa z dosłaniem trwa już 20 dni. I tu pojawia się pytanie co dalej robić. Kupować sobię buty i podsyłać faktury do sprzedawcy? Czy może mam siedzieć w domu ( bo bez butów do pracy nie pójdę) i podsyłać mu codziennie fakturę na prawie 2 tysiące (dzienny obrót który jeśli nie pójdę do pracy spadnie do 0 a nawet dojdą do tego kary bo jestem związany umowami)?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

konto zamknięte
Nie dotyczy
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@KluchaGBN Masz otwartą Dyskusję? Poproś tam o pomoc Allegro. Jeżeli nie przynosi to efektu, wypełnij wniosek o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących

https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/program-ochrony-kupujacych/warunki-skorzystania-z-programu-o...

To postawi na baczność sprzedawcę. Nie musisz zgłaszać sprawy na policję.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@xyz96 Dyskusje nie mają stawiać kogokolwiek na baczność, tylko łatwić Twoją komunikację między Kupującymi, a Sprzedającym, aby jak najszybciej rozwiązać problematyczną sytuację. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Nie zrozumiałaś. Wniosek do POK stawia na baczność i to nie ulega wątpliwości. Zresztą Dyskusja często także.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mdrogeria To nieprawda, w większości zgłaszanych tu problemów tylko Dyskusja skutkuje. I tego faktu nie zmienia punkt od @_HolaOla_ , która coraz wyraźniej opowiada się po jednej ze stron, a powinna być bezstronna.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@xyz96 Między skutkowaniem, a stawianiem kogoś do baczności albo stawianiem kogoś do pionu jest jednak spora różnica. Ponadto nie jestem za żadną ze stron, bo nie taka jest moja rola tutaj. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Moim zdaniem jest niewielka, to przenośnia. Poza tym zaczynasz mnie się czepiać o drobiazgi. Wielu tu pisało o stawianiu do pionu, a tylko na mój post zwróciłaś uwagę, zastanawiające.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@xyz96 Ja tylko grzecznie zwracam Ci uwagę. Tak samo jak Ty sygnalizujesz nam wypowiedzi innych łamiące nasze zasady AG, tak samo inni zwracają uwagę na Twoje wypowiedzi. To działa dokładnie w dwie strony. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Więc ja też grzecznie odpowiadam, że określenie "stawiać do pionu, albo na baczność" w przypadku POK i nawet Dyskusji jest moim zdaniem na forum adekwatne. Co innego w korespondencji przez formularz z pracownikiem Allegro, gdyby on takiego określenia użył.  Poza tym nadal twierdzę, że Dyskusja jest najskuteczniejszym i najszybszym narzędziem do rozwiązywania problemów, a z problemami przychodzą tu kupujący, więc nie powinno się krytykować jej polecania, co nagminnie robią sprzedawcy z oczywistych względów. Myślę, że temat został wyczerpany 🙂

oznacz moderatorów