Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowni Allegrowicze,
Jak w tytule.
Na platformie jest Sprzedający, który za bardzo konkurencyjna cenę sprzedaje książki. Wystawia bardzo duże ilości danej pozycji a potem informuje, że wkradł się błąd i nie posiada takich zapasów fizycznie na stanie. Zwraca pieniądze za towar, natomiast za przesyłkę już nie (twierdzi że błąd jest po stronie Allegro). Śmiem twierdzić, że w ten sposób zarabia. O ile ja wszczęłam procedurę zwrotu i poprosiłam o pomoc Allegro tak wiele osób to "olewa" i sprzedający zostaje z pieniędzmi za przesyłkę. Zauważyłam że od mojego ostatniego zakupu (początek grudnia )takich incydentów znów jest sporo. Czy można jakoś ukrócić taką praktykę? Gdzie zgłosić?
@Paulina_K1878 prześlij mi proszę login tego sprzedawcy wraz z linkiem do tego wątku na adres spolecznosc@allegro.pl
Wysłałam maila
@Paulina_K1878 dziękuję za wiadomość. To konto jest już u nas zablokowane.
Niestety coraz więcej jest takich i podobnych praktyk. Zgłaszałem moje uwagi w Allegro ale jakoś bez odzewu. Ja rozumiem Chiny. Ale są Chiny i Chiny jak w wielu aspektach. Niestety na Allegro zaczyna się jakaś podjazdówka sprzedających. Nieprawdziwe opisy, zdjęcia poglądowe, nieprawdziwe dane techniczne i wiele więcej. Po prostu klepisko bez nadzoru.
@Janusz8555 To pewnie jakaś grupa z nowego naboru. Niestety, Allegro w żaden sposób nie docenia sprawdzonych sprzedawców z wieloletnim doświadczeniem, więc oni stopniowo stąd odchodzą. A świeży narybek skupia się na szukaniu myków i patrzy, jak oszukać system
Swoją drogą "bardzo dobry" pomysł na zarobek. Pozycję, którą zamówiłam, kupiło ponad 30 osób. Podejrzewam że do żadnej nie dotarła..