Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamawiam zwykle do dwóch paczkomatów oddalonych od siebie o 50km w zależności gdzie jestem. Jednak ostatnio już trzeci zakup przychodzi mi na paczkomat A pomimo wybrania paczkomatu B podczas zakupu. O co chodzi?
@Jacek8l allegro zapamiętuje lub podpowiada najbliższy, sprawdź jaki masz po zakupie zaznaczony możliwe że z marszu potwierdziłeś zły 🙂 Lub tamten jest uszkodzony lub nieczynny to przekierowali do innego, lub zapchany ale to powinno być w sms że z powodu przepełnienia 😞
Jeżeli nie masz wyboru, to sprawdź czy on jest na mapie.
Jest na mapie, normalnie przy zakupie go wybrałem nic nie pomijając. Robiłem tak zawsze, jeśli był przepełniony to była informacja w sms i paczka była w paczkomacie lub punkcie obok, a między paczkomatami A i B jest 50-60km..
Dwie ostatnie które leżą w innym paczkomacie niż ten który wybrałem:
664920507026050119211462
655040507028400124562590
dziękujemy za zgłoszenie.
Z wstępnej weryfikacji wynika, że przesyłki zostały umieszczone w paczkomacie wskazanym podczas nadania.
Aby dokładnie zapoznać się z tematem prosimy o skontaktowanie się z nimi za pośrednictwem naszych kanałów:
1) czat/messenger
2) formularz kontaktowy https://inpost.pl/kontakt
3) infolinia: 722 444 000 / 746 600 000
Dziekuje, dzwoniłem do Inpostu i u nich wszystko okej. Mówią żeby zgłosić się do allegro ale nie mam kontaktu.. InPost przypuszcza że allegro domyślnie wybiera paczkomat z ostatniego zamówienia pomimo mojej zmiany na inny..
@Jacek8l Takie reklamacje składaj u sprzedawcy, to on jest odpowiedzialny względem Ciebie za dostarczenie przesyłki do miejsca, które wskazałeś w zamówieniu. Jeśli nawet zawini poczta, przed Tobą odpowiada sprzedawca.
Jacek8l sprawdź najpierw w kupione jaki paczkomat masz w karcie zakupu , do kładnie to samo otrzymał sprzedawca .
W karcie mam ten błędny paczkomat więc sprzedawca nie jest winny bo dostał to samo co ja widzę. Ma ktoś kontakt do allegro czy otworzyć dyskusje?
Jacek8l Dyskusja to bat na sprzedawcę , który niczego nie jest winien napisz tu -https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/problemy-transakcyjne i zaczekaj na odpowiedź
Sprzedawca nie jest winien, więc dlaczego chcesz otwierać z nim "dyskusję"?
bo nie wiem w jaki sposób się skontaktowac z allegro
Najlepsze jest to że zrobiłem zamówienie zbiorowe od dwóch sprzedawców i wybierałem dostawę dla dwóch i jedna paczka przyszła na paczkomat A a druga na B. A z allegro się nie mogę skontaktować, na razie sprzedawca męczy inpost ale chyba będę musiał ząłożyć dyskusje finalnie bo allegro jedynie tam reaguje..
@Jacek8l Tak jak informowaliśmy Cię w odpowiedzi na Twoje zgłoszenie, sprawa jest już w trakcie weryfikacji.