anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obrażanie od sprzedawcy,fałszywe zdjęcia,odmowa odbioru osobistego towaru.

barteck66
#8 Zapaleniec#

Proszę o przyjrzenie sie ofercie : https://allegrolokalnie.pl/oferta/szczerze-jak-nowy-wzmacniacz-marantz-pm-8005     Sprzedawca zamieścił tam zdjęcia ściągnięte z sieci,nawet innego modelu niż opisuje. Wystawia Marantz PM8005 a zdjęcia ściągnął modelu Marantz PM8006. Po moich prośbach o autentyczne zdjęcia przedmiotu,otrzymałem obrazliwe wiadomości,szkalujące mnie. Unika wyznaczenia terminu odbioru i oględzin zakupionego przedmiotu. Otworzyłem dyskusję ale sprzedający ponawia bezsensowne argumenty i wciąż mnie obraża. Wklejam tu kilka jego "tekstów" :   . Przeczytano 14.03.2023 Nie znam cię......i na szczęście nigdy cię nie poznam.... Nie chcę mieć z tobą nic wspólnego.... Zarzuć następne 3 gramy kokainy... To przecież kosztuje jedyne 500 złotych... A nas wszystkich na to stać.... Nie pozdrawiam.......     

[edycja]

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

br.
#21 Demiurg#

@barteck66   "... z powyższych wpisów wynika iż już kupiłem...."

Wcale nic nie wynika, ale dobra, niech będzie że kupiłeś.  Nie chcesz tylko zapłacić bo chcesz odbiór osobisty?

No i to tak zdenerwowało sprzedającego?

Wcale mu się nie dziwię, przecież on musi teraz zapłacić prowizję dla Allegro to kilkaset zł będzie. A ty nie dość że zapłacić nie chcesz to jeszcze mu  dyskusję zafundowałeś. 

Obawiam się że za takie praktyki  tutaj wielu gorzej by cię potraktowało.

Mam nadzieję że było jednak inaczej,  ty zapłaciłeś a sprzedający nie chce ci przedmiotu wysłać?

Wyjaśnij to nam, skoro już zacząłeś temat to napisz do końca w czym jest problem?

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

jak ma zapłacić, jak z postu wynika, że sprzedawca nie jest zainteresowany sfinalizowaniem transakcji i wydaniem towaru w trakcie odbioru osobistego.