Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak to jest że gdy szukam np. najtańszego papieru pollux. I znajduje za ok 12 zl. Wchodze w ocenę produktu i ktoś napisał że przyszedł papier źle zapakowany, zrobil zdjecia itd. a potem wchodzę w innego sprzedawcę ktory ma ten sam towar i widzę te same oceny produktu. To w końcu oceniany jest sam produkt ? Bo patrząc na te oceny moge to się sugerować że dany sprzedawca źle to zapakował a wcale nie on to sprzedawał w sensie że ocena nie dotyczy jego.
Tak samo miałem z telefonem ktory defacto sam sprzedawałem pierwszy raz. I potem wszedlem w swoją aukcje a przy moich gwiazdach wodniała opinia kogoś na temat tego telefonu i ocena jakości obsługi. A przecież ja go nie sprzedawałem nigdy wcześniej. Czy tylko ja to zauważam czy to tak ma być? Drogie allegro moim zdaniem nie powinno przypinać ocen produktów sprzedanych prze
Tak, na Allegro są oddzielne oceny sprzedawców i oddzielne oceny samych produktów. Wielu sprzedawców oferujących ten sam towar ma więc oferty połączone z tym samym produktem, dlatego we wszystkich takich ofertach masz te same oceny produktu.
Masz też możliwość ocenić samego sprzedawcę - te oceny są już różne u różnych sprzedawców.
oczywiscie wiem o ocenach produktu oddzielnych ocenach sprzedawcy. Ale jakoś na pierwszy rzut oka patrząc na szybko dla kogoś kto np pierwszy raz wchodzi na allegro - może go taka sytuacja wprowadzić w błąd odnośnie samego sprzedającego. Mogłoby to allegro inaczej rozwiązać.
Jest to bardzo zmylające biorąc pod uwagę, że niektórzy sprzedawcy są nieuczciwi i sprzedają podróbki. Na przykładzie komentarzy do sluchawek bose nc 700, chciałem je kupić, ale w komentarzach u każdego sprzedawcy piszą że podróbki (te same kom. wszędzie). Zniechęciło mnie to, bo nie mam ochoty czekać na dostawę, a później na cały proces zwrotu i znowu czekać, aż kolejne przyjadą.
Zdążają się też produkty typu drukarki 3D o tej samej nazwie ale trochę innych podzespołach (bo producent poprawia problematyczny sprzęt sprzedając jako to samo i różni sprzedawcy mają różne wersje) , te same komentarze całkowicie nie mają tutaj sensu.
Można by było to lepiej rozwiązać dając przynajmniej opcje do wyboru "opinie u tego sprzedawcy" i "wszystkie opinie
norek_21 klienci nie wiedzą co i jak oceniać .
Ocena produktu nie powinna zawierać infomacji związanych ze sprzedawcą , transportem pakowanie itp. , ma dotyczyć tylko i wyłącznie jakości samego produktu . Do oceny pozostałych j/w służy ocena transakcji .
Sami drodzy Klieci gotujecie sobie ten los pisząć byle co i byle jak ., tak aby sobie ... może ulżyć ... tylko w czym ?.
a co z samym produktem? jasne... klocki lego wszędzie bedą takie same (w teorii, bo mogą się zdarzyć podróbki), ale co z rzeczami, które są pakowane na kilogramy/metry, jak np jakieś wypełnienie czy tkaniny. To, że dwóch sprzedawców sprzedaje watę nie oznacza, że jakość będzie taka sama.
Niestety klienci z racji tego że od nich się nic nie wymaga i wszystko im wolno nie znają często zasad oceniania i chcąc ocenić towar oceniają sprzedawcę lub odwrotnie.
Klienci mają to na co sobie zasłużyli.
Dziwne że Allegro nie zamierza tego naprawić.
Tak samo z kawą Lavazza, próbuje kupić, a tu opinia że podróba i to u każdego sprzedawcy, więc kupiłem na targu i jest ok, na Allegro kawy już nie kupię, a szkoda bo u mnie pijemy ja w kilogramach miesięcznie.
widzisz tak działają kod EAN i system produktryzacji że podpina sie to pod ten sam produkt u wielu sprzedawców i jest to ewidentny błąd. Ocena produktu powinna być niezalezna u każdego z nich.Albo rozdzielic ocene samego produktu bo to była ocena wysyłki a nie produktu czyli wysyłka pakowanie itp.bo jak można ocenic produkt bo któs go zle spakował a inny dobrze
W ocenach jest straszny bur... Już kilka razy się zdarzyło, że oceniałem ten sam towar dwa razy. Na dodatek często się zdarza, że ocena dotyczy produktu o tej samej nazwie ale zupełnie innego modelu.