Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Planuje zakup od sprzedawcy z Wielkiej Brytanii. Bez smarta. Sprzedawca jest na allegro od miesiąca, nie ma żadnych opinii. Czy w takiej sytuacji przysługuje mi jakaś ochrona Allegro Protect (lub inna?) gdyby sprzedawca okazał się nieuczciwy? Sprzedawca oferuje produkt na raty zero procent
Allegro regulaminowo gwarantuje bezpieczne zakupy ale taki zakup może okazać się kłopotliwy . Kupowanie poza UE od świeżego sprzedawcy i jeszcze na raty nie jest idealnym rozwiązaniem . Ja osobiście bym tego nie brał nawet jakby było wiele tańsze . Cenię spokój a nie uganianie się za sprawiedliwością.
A jesteś w stanie wskazać który punkt regulaminu mówi o ochronie?
Chce się z nim zapoznać by wiedzieć jakie podejmuje ryzyko
Ja bym odpuściła ale to Twoja decyzja. Za zwrot przyjdzie Ci zapłacić, ewentualna dyskusja może być ciężka. Tak naprawdę nikt Ci nie zagwarantuje co Ci przyjdzie, może być jak z chińczykamiże zaciągnął średnio podobną aukcję z katalogu i potem będzie problem. Niby WB to nie Chiny ale mimo wszystko... A project ostatnio z tego co widać tu na forum coraz częściej wypłaca tylko 30% kwoty. Przynajmniej takie można odnieść wrażenie w miarę regularnie tu zaglądając...
@Adramel w tym artykule znajdziesz informacje na temat Allegro Protect, gdyby konieczne okazało się złożenie wniosku. A tutaj regulamin Allegro Protect.
"Zgodnie z regulaminem Allegro Protect, nie udzielimy wsparcia, jeśli:
Dlatego właśnie pytam - to nie jest smart. Jak z ochroną gdy sprzedawca nie daje Smarta
Dlatego my też odradzamy taki zakup . Regulamin niby jest ,niby powinien chronić ale nie można wykluczyć że allegro będzie szukało jakiejś furtki aby uniknąć zwrotu odszkodowania .