Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Może ktoś będzie umiał mi doradzić? Sprzedający zaproponował mi zakup koparki przez allegro na następujących zasadach: Ja przeleję całą kwotę przez allegro, On przyśle mi sprzęt do domu, abym mógł wszystko sprawdzić i wypróbować, jeśli coś będzie nie tak, to mogę zrezygnowac i zwrócić koparkę na koszt sprzedającego do 5 dni. Podobno jest coś takiego, że dopóki ja nie potwierdzę, że wszystko jest ok to allegro nie przeleje pieniędzy sprzedającemu. Czy to prawda? Nie chciałbym zostać oszukany
Przecież to ewidentne oszustwo.
Oszustwo, oszustwo, oszustwo
Sprzedający mówi mi, że jest coś takiego jak allegro protect. Należy zrobić przelew za koparkę i po dostarczeniu sprzętu mam czas 5 dni na potwierdzenie że jest sprawny. Podobno po tym czasie allegro przelewa pieniądze na konto sprzedającego.
Nie spotkałem się z tym wcześniej dlatego mam wątpliwości
@jkrystyna to jest próba wyłudzenia, dlatego nie przelewaj żadnych pieniędzy na konto sprzedającego. Z Allegro Protect możesz korzystać wyłącznie jeśli dokonujesz płatności poprzez systemy Allegro, a sprzedający próbuje wyłudzić od Ciebie pieniądze.
@jkrystyna jest protect do 20tys zł i obejmuje zakupy na allegro a nie na spreparowany link to coci proponuje to próba wyłudzenia kasy art 286 oszustwo i należy zgłosić na policję
@jkrystyna To jest PRÓBA OSZUSTWA.
Nie będziesz miał ani koparki ani pieniędzy.